Ai avut ocazia vreodată să experimentezi situația în care Dumnezeu îți cere să faci mai mult decât poți? Te-ai simțit nevrednic sau nepregătit? Ar fi putut fi exact sentimentul pe care l-au avut ucenicii lui Isus atunci când El i-a însărcinat să vestească evanghelia.
În acest episod, pastorul Ted Wilson abordează evanghelizarea lumii prin plantarea de biserici.
În Matei 10:5-8, Isus și-a trimis ucenicii în misiune. „Să nu mergeți pe calea păgânilor și să nu intrați în vreo cetate a samaritenilor; ci să mergeți mai degrabă la oile pierdute ale casei lui Israel. Și pe drum, propovăduiți și ziceți: „Împărăția cerurilor este aproape!” Vindecați pe bolnavi, înviați pe morți, curățați pe leproși, scoateți afară dracii. Fără plată ați primit, fără plată să dați.” (Matei 10:5-8).
Probabil că i-a copleșit pe discipoli, știind că depășea cu mult puterea lor limitată.
Din fericire, Isus știa asta. Prin urmare, El le-a oferit tot ce aveau nevoie. În Matei 10, „Apoi Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Săi și le-a dat putere să scoată afară duhurile necurate și să tămăduiască orice fel de boală și orice fel de neputință” (Matei 10:1). Pe măsură ce discipolii au cerut puterea lui Isus, ei au fost mai mult decât capabili să facă tot ce le-a cerut El.
În vremurile noastre de acum, a ajunge cu vestea bună la lume poate fi un lucru copleșitor. Cu atât mai mult cu cât populația se apropie de 8 miliarde, misiunea pare imposibilă, mai ales în zonele cu libertate religioasă limitată sau inexistentă. În plus, secularismul a preluat controlul majorității țărilor.
Între timp, plantarea de biserici nu este ceva nou. De fapt, este prezentă în biserica creștină timpurie. De exemplu, apostolul Pavel a fost unul dintre primii plantatori de biserici. A înființat grupuri mici de credincioși în Turcia. A avut grijă de ei, asigurându-se că au avut suficientă hrană spirituală.
Oriunde s-a dus Pavel, a avut întotdeauna un mesaj de speranță de la Dumnezeu. Era atât de urgent încât nu-l putea păstra pentru el. În mod semnificativ, așa a crescut și s-a înmulțit biserica timpurie. În cele din urmă, moștenirea sa a continuat, deschizând calea pentru Adventism ca să ajungă în lume.
Cu toate acestea, în ciuda acestei creșteri extraordinare, mulți oameni încă nu au auzit mesajul Advent. De exemplu, două treimi din populația lumii nu-l cunosc pe Isus. Ca atare, Domnul ne cheamă astăzi să mergem și să predicăm.
A duce veste bună în lume nu este o chemare imposibilă. Parabolele Domnului Hristos, p.333, spune: „Când voința omului cooperează cu voința lui Dumnezeu, ea devine atunci atotputernică. Tot ceea ce — la porunca Sa — trebuie făcut, poate fi adus la îndeplinire în și prin puterea Sa.” Întrebarea este, ești dispus să răspunzi chemării lui Dumnezeu?