Biblia - motivație pentru record mondial

Articole 15 February 2021

Kimani Maruge deține recordul mondial pentru cea mai bătrână persoană care s-a înscris la școala primară. Motivația lui? Să citească Biblia!

La un an după ce guvernul a anunțat că educația primară este gratuită, Kimani, în vârstă de 84 de ani și-a comandat o uniformă pe măsura lui și s-a înființat la poarta școlii îmbrăcat în pantaloni scurți și șosete trei sferturi. Avea și o plasă de cărți pe umăr. Unii n-au fost de acord să fie lăsat să meargă la școală alături de copii. Alții l-au socotit nebun.

Lui Kimani nu i-a păsat. Știa că toată lumea are dreptul la educație și el era hotărât să învețe, oricât ar fi de bătrân. După un an, a fost ales șeful școlii.

În scurtă vreme a reușit să citească singur Biblia, așa cum visase dintotdeauna. Și a continuat să citească din ea în fiecare zi. Când violența s-a răspândit din nou în țară, străbătea pe jos patru km în fiecare zi până la școală. După câțiva ani, s-a urcat într-un avion pentru prima dată în viața lui și a zburat un America, unde s-a adresat Națiunilor Unite despre importanța educației primare gratuite.

Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel, vol. 2, Ben Brooks, Litera. Biblia rămâne cea mai citită carte. Tu ai citit-o?

#biblia #educatie #copiii #bacauserbanesti