Copiii [Cum putem ajunge la cei mai vulnerabili dintre ei?] - Pastorul Ted Wilson

Mesaje din partea pastorului Ted Wilson 19 November 2021

În această săptămână, pastorul Ted Wilson și soția sa, Nancy, împărtășesc gânduri despre slujirea celor mai vulnerabili copii din lume.

Potrivit cercetărilor, copiii care au crescut într-o casă creștină iubitoare și grijulie sunt mai rezistenți și mai bine pregătiți pentru a face față provocărilor vieții.

Din păcate, milioane de copii trăiesc astăzi fără părinți. Statisticile arată că Asia are 61 de milioane de orfani, Africa are 52 de milioane, iar America Latină și Caraibe au 10 milioane.

În toată Biblia, Dumnezeu și-a exprimat îngrijorarea cerându-i poporului Său să manifeste grijă și preocupare față de orfani. „El este tatăl orfanilor, apărătorul văduvelor, El, Dumnezeu, care locuiește în Locașul Lui cel Sfânt.  Dumnezeu dă o familie celor părăsiți,” (Ps. 68:5,6).

Acest Sabat din 20 Noiembrie, este Ziua Mondială a orfanilor/Copiilor vulnerabili. Aflat sub îndrumarea Adventist Possibility Ministries, acest eveniment anual încurajează conștientizarea bunăstării acestor copii și ne încurajează să facem tot ce putem pentru a-i ajuta.

Biblia ne amintește să răspundem nevoilor lor. Matei 19: 14 ne spune să lăsăm copiii să vină la Isus. Psalmul 82: 3 spune că trebuie să „Faceți dreptate celui slab și orfanului, dați dreptate nenorocitului și săracului,” (Psalmul 82:3). De asemenea, Proverbe 31:8 ne obligă să vorbim pentru cei care nu pot vorbi pentru ei înșiși.

Isaia 1:17 menționează că trebuie să-i protejăm pe orfani de cei care îi maltratează. Mai mult, Matei 25 ne încurajează să-i hrănim și să-i îmbrăcăm pe cei nevoiași. În cele din urmă, Luca 3:11 și Romani 12:13 ne amintesc să împărtășim resursele noastre cu cei mai puțin norocoși.

Prin aceasta, Adventist Possibility Ministries oferă sugestii și idei pentru a ajuta orfanii și copiii vulnerabili www.possibilityministries.org/orphans. Aceste sugestii includ rugăciunea, adoptarea, a deveni asistent maternal și trimiterea de cadouri speciale.

Copiii trebuie să simtă că sunt speciali. Deci, i-ați timp pentru a le asculta poveștile. De asemenea, oferă-le o casă temporară departe de casă. Mai presus de toate, îndrumă-i la Isus ca cel mai bun prieten al lor.

Mărturii pentru comunitate, volumul 6, spune, „Cei care au iubirea lui Dumnezeu, să-și deschidă inima și casa pentru a-i primi pe acești copii. Nu este planul cel mai bun acela de a îngriji pe orfani în instituții mari. Dacă ei nu au rude în stare să le poarte de grijă, membrii comunităților noastre ar trebui fie să-i adopte pe acești micuți în familiile lor, fie să le caute căminuri corespunzătoare în alte familii.”

Continuă, „Într-un anumit sens, copiii aceștia sunt cei asupra cărora Hristos privește, pentru că este o ofensă la adresa Lui ca ei să fie trecuți cu vederea. Fiecare faptă bună făcută față de ei, în Numele lui Isus, este acceptată de El, ca fiind făcută față de Sine.” (Mărturii pentru comunitate, vol. 6, p 281).

Biserica este binecuvântată cu organizații care oferă servicii pentru orfani și copii vulnerabili. Unele dintre ele sunt enumerate aici: www.possibilityministries.org/orphans. Cu aceasta, fie ca Domnul să ne deschidă ochii și să ne atingă inimile, arătându-ne cum putem sluji acestor copii.