Copiii aflați în pericol [Pastorul Wilson și Nancy Wilson abordează modul în care putem ajuta pe acești copii]

Articole 21 mai 2021

În acest videoclip, pastorului Ted Wilson i se alătură Nancy Wilson pentru a aborda un subiect foarte important – copiii care sunt expuși riscului și care sunt unele dintre lucrurile pe care noi, ca și creștini, le putem face pentru a-i ajuta.

După cum știm cu toții, trăim într-o lume păcătoasă, căzută și împreună cu păcatul vine și suferința. Și dintre toate durerile din această lume, cea mai dificilă și tulburătoare este când vedem copii nevinovați suferind. Mii de copii din întreaga lume sunt expuși riscului. Mulți se confruntă cu abuz, neglijare, foame, trafic de persoane și multe altele. Copiii aflați în situații de risc trebuie protejați și ajutați, astfel încât să poată experimenta dragostea lui Dumnezeu și să crească în harul Său. Au nevoie de rugăciunile noastre.

Copiii sunt foarte prețioși pentru Dumnezeu și, când Isus a fost aici pe Pământ, a manifestat un interes și o grijă deosebită față de ei. Mai mult, Isus a luat foarte în serios educația și pregătirea spirituală a copiilor și a dat una dintre cele mai puternice mustrări din Biblie împotriva celor care i-ar duce pe copiii Săi în rătăcire.

Ce putem face pentru a ajuta copiii? În primul rând, și foarte important, ne putem ruga pentru ei. În fiecare an, departamentul adventist pentru copii de la Conferința generală sponsorizează „o zi mondială de rugăciune pentru copiii aflați în pericol”. Anul acesta, acea zi specială este Sabatul din 22 mai. Este o zi în care adventiștii de ziua a șaptea de toate vârstele își alocă timp pentru a se ruga în special pentru fetele și băieții care suferă din diferite circumstanțe în care se află ei înșiși fără vina lor. Puteți afla mai multe despre această zi mondială de rugăciune vizitând: children.adventist.org/special-days.

Deși rugăciunea este de o importanță vitală, există și alte acțiuni pe care le putem întreprinde pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili dintre noi. În primul rând, este să fii atent. Există copii în biserica ta, în comunitatea ta, care ar putea fi în situații vulnerabile? Fiți atenți și căutați modalități de a arăta o măsură suplimentară de dragoste și compasiune față de ei. Creștinii adventiști de ziua a șaptea dedicați, evlavioși, pot avea un impact profund asupra vieții unui copil sau a unui tânăr, deoarece îi determină să-l iubească pe Isus și să aibă încredere totală în El încât să se simtă liberi să vorbească cu El despre orice îi îngrijorează sau le aduce bucurie – să îi insufle, că indiferent ce le provoacă durere, ei o pot împărtăși cu Isus și El va înțelege.

Ia-ți timp să înveți numele copiilor și tinerilor din biserica ta. Arătați-le că sunteți cu adevărat interesați de ei ascultându-i și încurajându-i. Luați-vă timp să vă rugați cu și pentru ei și învățați-i să-și construiască credința pe stânca care este Iisus Hristos și Cuvântul Său puternic – Biblia! Vă rugăm să vă alăturați în rugăciune pentru copii de pretutindeni în timpul acestei Zile Mondiale speciale de rugăciune pentru copiii aflați în pericol.