Creațiunea [Cum o putem sărbători prin natură?] – Pastorul Ted Wilson

Mesaje din partea pastorului Ted Wilson 8 octombrie 2021

Ați experimentat o ieșirea în natură? Să presupunem că pe un munte, într-un deșert sau oriunde nu există structuri create de om – doar peisaje frumoase ale creațiunii lui Dumnezeu. 

Ce zici dacă am privi în sus spre cerul întins? Uneori încerci să numeri stelele. Dar îți dai seama că e imposibil de determinat. 

După ce au menționat cerul și stelele, oamenii de știință spun că numai galaxia Calea Lactee are între 100 și 400 de miliarde de stele. Apoi, inclusiv trilioane de alte galaxii, există cel puțin zece miliarde de stele în întregul univers. Îți poți imagina asta? 

Ei bine, atât de uimitoare este creațiunea lui Dumnezeu. După cum spune Psalmul 19:1-3, „Cerurile spun slava lui Dumnezeu, și întinderea lor vestește lucrarea mâinilor Lui. O zi istorisește alteia acest lucru, o noapte dă de știre alteia despre el. Și aceasta fără vorbe, fără cuvinte al căror sunet să fie auzit.” (Psalmul 19:1-3) 

Totuși, spațiul este doar un aspect al naturii care dezvăluie lucrarea excelentă de creațiune a lui Dumnezeu. Un altul este biologia organismelor vii cum ar fi oamenii. 

Studiind corpul uman prin biologie moleculară, putem vedea trilioane de celule și octilioane de atomi. Sistemele organizate și integrate interacționează între ele pentru a facilita funcțiile corpului. 

Despre aceasta, Psalmistul scrie în Psalmul 139:13-14: „Tu mi-ai întocmit rinichii, Tu m-ai țesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură așa de minunată.” (Psalmul 139:13-14) 

Din acest motiv, este bine să știm că nu am evoluat pur și simplu din nimic sau din întâmplare ca ceea ce susține teoria evoluției. În schimb, Dumnezeu Creatorul ne-a cu mâna Sa. 

Din acest motiv, pastorul Ted te invită să sărbătorești creațiunea lui Dumnezeu prin Sabatul Creațiunii din 22 octombrie. Acest eveniment este organizat de Institutul de Cercetări Geo-științifice al Bisericii Adventiste de Ziua a șaptea (GRI – Geoscience Research Institute). 

Sabatul Creațiunii este un Sabat special pus deoparte pentru a ne concentra asupra temei centrale a Bibliei – Creatorul nostru ne iubește, a câștigat mântuirea pentru noi și ne oferă viață veșnică. Este un moment special de sărbătoare să ne bucurăm de ceea ce a făcut Dumnezeu, să-l lăudăm pentru darurile pe care ni le-a oferit și să ne odihnim cu El în frumusețea creațiunii. 

Cu toate acestea, să ne alăturăm familiei noastre bisericești din întreaga lume în sărbătorirea acestui Sabat special. 

Legături

Link către clipul în Limba Engleză

Link către clipul în Limba Română (voiceover)

➡️ Abonați-vă la canalul nostru de YouTube

Ne găsiți și pe:

Facebook

Instagram

#bacauserbanesti