Cum putem ajunge la oameni din orașe pentru a le duce mesajul lui Dumnezeu? – Pastor Ted Wilson

Articole 20 august 2021

În acest episod, pastorul Ted Wilson vorbește despre misiunea din orașe, în special despre modul în care putem aduce mesajul lui Dumnezeu către locuitorilor lor.

Anexa Northeastern Towers este o unitate găzduire recent deschisă în New York City. Adventiștii de ziua a șaptea se implică în acest proiect slujind celor mai vulnerabili locuitori ai comunității.

Mai mult, cu prezența liderilor guvernamentali și conducătorilor locali în timpul deschiderii, voluntarii au profitat de oportunitatea de a le împărtăși misiunea și viziunea noastră. Destul de adevărat, a fi de ajutor pentru persoanele vulnerabile este centru identității noastre ca adventiști de ziua a șaptea.

De-a lungul anilor, o mare parte din populația lumii a ajuns în marile orașe ale lumii. Având în vedere acest lucru, Dumnezeu ne cheamă să ajungem la ei. În urmă cu câțiva ani, am reînnoit importanța misiunii din orașe. Avem nevoie de aceeași accent astăzi, în timp ce avansăm în această activitate.

În Lucrarea misionară medicală p. 304, Ellen White a scris: „Nu există schimbare în soliile pe care le-a trimis Dumnezeu în trecut. Lucrarea din orașele mari este lucrarea esențială pentru acest timp. Când se lucrează în orașe așa cum dorește Dumnezeu, urmarea va fi punerea în funcție a unei mișcări atât de puternice, așa cum nu am mai văzut niciodată.” (Lucrarea misionară medicală p.304)

Cu acest mesaj, trebuie să ne pregătim spiritual, călăuziți de Duhul Sfânt. În timp ce lucrăm pentru orașe, să ne rugăm ca ploaia târzie să cadă din abundență. Cu toate acestea, acest lucru îl putem realiza doar prin renaștere și reformare. Dincolo de toate aceasta, trebuie să ne supunem Cuvântului lui Dumnezeu și Duhului Profeției prin rugăciune și credință.

De asemenea, avem nevoie de pastori și de lucrători laicii. După cum este indicat de Duhul Profeției, trebuie chiar să lucrăm cu profesioniștii din domeniul sănătății într-un „mix pentru misiune”. Cu sprijinul organizațiilor noastre confesionale și a departamentelor, putem câștiga suflete.

Acum, puterea de a îndeplini această sarcină nu vine de la oameni, comitete sau politici. În schimb, aceasta vine din Cuvântul lui Dumnezeu, Duhul Profeției, Duhul Sfânt și rugăciunea stăruitoare.

Mesajul nostru unit este cel al Noului Ierusalim. În timpul intrării Sale triumfale, Isus a văzut orașul vechi și a plâns din cauza lui. „Dacă ai fi cunoscut şi tu, măcar în această zi, lucrurile care puteau să-ţi dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tăi.” (Luca 19:41-42)

Tristețea lui Isus era pentru oamenii din Ierusalimului. Mai exact, le-a lipsit capacitatea de a reacționa la dragostea, mântuirea și Cuvântul Său. În același fel, plângem noi pentru oamenii din orașele acestei lumi? Timpul să ne întristăm este acum!

Ca atare, să pledăm ca Duhul Sfânt să ne călăuzească în îndeplinirea sarcinii pe care Dumnezeu ne-a încredințat-o. Să ne dedicăm planului Său, ajungând la cât mai multe suflete pentru El.