Cum să influențăm Orașele prin intermediul misiunii medicale? - Pastorul Ted Wilson

Mesaje din partea pastorului Ted Wilson 28 octombrie 2021

În acest episod, Pastorul Ted Wilson vorbește despre influențarea mai multor oameni din orașe prin intermediul misiunii medicale.

Ca adventiști de ziua a șaptea, credem într-un oraș și o viață mai bună. Nu se referă doar la acel „oraș mai bun” din cer – Noul Ierusalim și viața veșnică – ci se referă și la a avea o viață mai abundentă.

În acest scop, Divina Vindecare, pagina 143 ne sfătuiește: „Numai metoda lui Hristos va aduce un succes real în încercarea de a ajunge la inima oamenilor. Mântuitorul S-a unit cu oamenii ca unul care le dorea binele. El și-a arătat simpatia față de ei, a îngrijit de nevoile lor și le-a câștigat încrederea. Apoi le-a spus: „Urmați-Mă!”” (Divina Vindecare, p. 143)

Pentru a ilustra acest lucru, pastorul Wilson îl prezintă pe Dr. Manuel Alva, un medic de la Centrul Adventist de Influență și Servicii Comunitare din Chicago, Illinois, care ajută oamenii din mediul urban prin misiunii medicale.

Fiind o persoană care a suferit din cauza unui nivel ridicat de colesterol, hipertensiune arterială și alte probleme de sănătate, el știe cum este când ești bolnav. Aplicând cele opt principii ușoare ale sănătății, el și-a restabilit sănătatea. Și a devenit o altă persoană cu ajutorul intervenției lui Dumnezeu.

Inspirat de această experiență, el conduce seminarii de sănătate și demonstrații de gătit în clinica sa. Sunt, de asemenea, și prelegeri spirituale despre smerenie, iertare, depășirea anxietății și altele.

Cu aceasta, dr. Alva vrea să planteze câte o sămânță în fiecare persoană care îi vizitează clinica. Prin acea sămânță, el își imaginează că întregul oraș va germina și va da roade pentru slava lui Dumnezeu prin poveștile lor de convertire. Fie ca această poveste să fie o binecuvântare care să vă inspire să găsiți modalități de a ajuta mai mulți oameni să ajungă la Isus, oriunde v-ați afla.