Daniel și prietenii [Cum pot copiii ca tine să fie credincioși?] – Pastor Wilson

Articole 23 iulie 2021

Mâine, 24 iulie, este Sabatul Copiilor care va avea tema „Chemat să fii diferit: copiii sunt chemați să-L urmeze pe Isus.” Prin aceasta, evidențiem rolul copiilor noștri în biserică. Îi încurajăm să dezvolte o relație puternică cu Dumnezeu și să împărtășească credința lor cu alții.

În acest videoclip, pastorul Ted Wilson împărtășește povestea din Biblie a lui Daniel și a prietenilor săi. Se pune întrebarea: Cum pot copiii ca tine să fie credincioși și diferiți ca acești patru tineri?

Daniel și cei trei prieteni ai lui locuiau cu părinții lor în Ierusalim când babilonienii au atacat orașul. Armata i-a capturat pe acești adolescenți, împreună cu mulți alții, aducându-i în Babilon.

La curtea regală, ei au fost instruiți să trăiască ca babilonienii și să slujească noua lor țară. Aceasta a implicat schimbarea regimului alimentar și a Dumnezeului la care se închinau. Aveau chiar și nume noi. Mai exact, numele Belteșațar i-a fost dat lui Daniel, Șadrac lui Hanania, Meșac lui Mișael și Abed-Nego lui Azaria.

Ca unul dintre privilegiile lor speciale, li s-a dat mâncare chiar de la masa împăratului. Imaginați-vă cât de extravagant și delicios arăta fiecare fel de mâncare! Din păcate, acea mâncare era sacrificată pentru idoli. Prin urmare, mâncând-o însemna că se închinau la aceștia. În plus, nu a era ceea ce Dumnezeu a vrut ca ei să mănânce.

Cu toate acestea, Daniel a rămas ferm în ceea ce privește principiile și credința sa. Fără teamă, el „s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului şi cu vinul pe care-l bea împăratul.” (Daniel 1:8). Și cei trei prieteni ai săi au fost de acord cu el.

Prin urmare, au cerut permisiunea de la administratorul lor de a mânca mâncare vegetariană simplă și de a bea apă. Administratorul lor, le-a oferit zece zile de testare. În mod surprinzător, la sfârșitul perioadei de probă, Daniel și prietenii săi păreau mai sănătoși și mai bine făcuți decât ceilalți slujitori.

De atunci, administratorul le-a permis să păstreze dieta lor sănătoasă. Pentru aceasta, Dumnezeu i-a binecuvântat și mai mult. Potrivit lui Daniel 1:17, El le-a „dat acestor patru tineri ştiinţă şi pricepere pentru tot felul de scrieri, şi înţelepciune; mai ales însă a făcut pe Daniel priceput în toate vedeniile şi în toate visele.”

Acum, știm că nu este ușor să fii diferit de ceilalți oameni. Dar dacă îl iubești pe Dumnezeu așa cum au făcut Daniel și prietenii săi, vei tinde să faci ceea ce este drept. Prin aceasta, te vei deosebi de ceilalți și vei deveni credincios chiar și în cele mai simple lucruri. Prin urmare, dragă copile, tânăr așa cum ești, fii ca Daniel și prietenii lui. Iubește-L pe Dumnezeu din toată inima ta. Fii întotdeauna credincios Lui pentru că are planuri mari pentru tine în viitor.