Exploratorii [Cum ar trebui liderii bisericii să-i ajute?] – Pastorul Ted Wilson

Mesaje din partea pastorului Ted Wilson 16 septembrie 2021

#TedWilson #explorator #ZiuaInternaționalăAExploratorilor

În acest sabat din 18 Septembrie, este Ziua mondială a Exploratorilor. Înainte de a merge mai departe, urmărește acest clip promoțional.

Clubul de exploratori a fost înființat în anul 1950. De 71 de ani, a oferit tinerilor instruire fizică, mentală, socială și spirituală prin diverse programe și activități. In urma acestora, astăzi sunt 1,5 milioane de Exploratori și 40.000 de cluburi în mai mult de 150 țări la nivel global.

În acest episod, pastorul Ted Wilson dorește să felicite pe tinerii noștri pentru dedicarea lor în această misiune! De asemenea, el dorește să laude pe părinții și pe liderii lor pentru îndrumarea și dezvoltarea activă a acestora. Prin instruirea lor, Exploratorii învață să calce pe urmele lui Isus.

Dragi lideri, copiii și tinerii sunt sub îndrumarea voastră. Ei vă consideră ca fiind modelele de urmat. De aceea, trebuie să mențineți standarde morale înalte, să aveți o dragoste pentru Dumnezeu și Cuvântul Său și să mențineți o atmosferă pozitivă în cluburile voastre de Exploratori. De asemenea, încurajați-i să-și descopere talentele pe care le-au primit de la Dumnezeu și să le utilizeze pentru slava Lui.

Făcând așa, aveți un impact pentru veșnicie. Sfaturi pentru o slujire creștină eficientă, p. 30, spune, „Noi avem astăzi o armată de tineri care pot face mult, dacă sunt încurajați și îndrumați corespunzător. Vrem ca aceia care sunt copiii noștri să creadă adevărul. Vrem ca ei să fie binecuvântați de Dumnezeu. Vrem ca ei să îndeplinească o parte în planurile bine organizate de a-i ajuta pe alți tineri. Toți tinerii trebuie să fie educați în așa fel încât să poată reprezenta corect adevărul, dând mărturie pentru speranța care este în ei și onorându-L pe Dumnezeu în orice ramură de activitate în care sunt calificați să lucreze.” (Sfaturi pentru o slujire creștină eficientă p. 30). Exploratorii noștri sunt speciali pentru Dumnezeu și pentru biserică. Ei sunt iubiți și apreciați. De asemenea, Influența lor pozitivă este necesară. Mai important, ei nu sunt prea tineri să-L urmeze pe Dumnezeu. Numiți „Exploratori” (pathfinders) ei trebuie să găsească calea adevărată pe care Dumnezeu le-a dat-o. Așa cum spune Psalmii 119:105, Cuvântul lui Dumnezeu este o candelă pentru picioarele lor și o lumină pentru cărarea lor.