Familia și Căsătoria [Cum vă puteți consolida relația?] – Pastor Ted Wilson

Mesaje din partea pastorului Ted Wilson 10 September 2021

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea familiei culminează în acest Sabat din 11 Septembrie. Prin urmare, este o zi specială de rugăciune pentru căsătorii, familii și relații.

Este nevoie de multă rugăciune fierbinte, deoarece căsătoriile și familiile au ajuns să fie supuse unui atac sporit din partea societății și din interiorul căminului.

Una dintre amenințări este posibilitatea divorțului. Pe baza cercetărilor estimate, 40-50% din cuplurile aflate la prima căsătorie din SUA, ajung la o despărțire permanentă. Același lucru se întâmplă cu 60-65% din cuplurile aflate la a doua căsătorie. Referitor la acesta, factorii raportați includ lipsa de angajament, infidelitatea, conflictele și certurile.

Din fericire, există modalități de consolida căsătoriile și familiile. Pastorul Ted și soția sa, Nancy câteva dintre acestea în acest episod.

Prima este angajamentul față de Dumnezeu și față de partener. În special, păstrarea unei legături cu Dumnezeu. Prin aceasta, El ne îndrumă și ne oferă înțelepciunea de a ne arăta angajamentul față de partenerul nostru. Cu ajutorul Lui putem rezista la bine și la rău. Problemele pe termen scurt nu vor amenința căsătoria.

A doua este o comunicare clară și atentă și o soluționare eficientă a conflictelor. În special, de a înțelege perspectiva celuilalt prin împărtășirea de gânduri și ascultarea a ceea ce spune partenerul dumneavoastră.

În legătură cu acest lucru, în cartea Căminul Adventist există un sfat la pagina 106. Se spune, „Nici soțul și nici soția nu trebuie să genereze discuții în legătură cu cine conduce. Domnul a hotărât principiul care trebuie să fie călăuză în această privință. Soțul trebuie să-și iubească soția, așa cum Își iubește Hristos biserica. Iar soția să-și respecte și să-și iubească soțul. Amândoi să cultive un spirit de bunătate, fiind hotărâți ca niciodată să nu se jignească sau rănească unul pe celălalt.” (Căminul Adventist p. 106).

Prin urmare, Dumnezeu nu este încântat să vadă că se ajunge la agresiune și violență. În schimb, iubiți-vă și fiți buni unul cu celălalt, așa cum se spune în Efeseni 4:31-32 „Orice amărăciune, orice iuțeală, orice mânie, orice strigare, orice clevetire și orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru. Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos.” (Efeseni 4:31,32).

Mai mult decât atât, fidelitatea este un alt lucru important în consolidarea relației dumneavoastră. Sprijiniți-vă, aveți încredere și atenția unul față de celălalt. Fiți apropiați.

În plus, petreceți timp împreună ca și cuplu și familie. Aceasta ajută la construirea unei legături puternice și de prietenie între membrii familiei. Luați-vă timp să aveți un timp de recreere sănătoasă împreună. Mâncați împreună. Închinați-vă împreună. Cântați și rugați-vă împreună. Așa cum spune vechiul proverb, „familia se roagă împreună rămâne împreună”.

Pentru a rezuma tot, dedicați-vă lui Dumnezeu și partenerului dumneavoastră. Apoi, comunicați cu grijă și clar. De asemenea, rămâneți credincioși unul altuia. Sprijiniți-vă reciproc. În cele din urmă, petreceți timp de calitate împreună. Și nu uitați să-L puneți Dumnezeu în centru.

În încheiere, gândiți-vă la 1 Corinteni 13:4-7 „Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuiește; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,  nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul.” (1 Corinteni 13:4-7).