Furtuna [cum ne poate ajuta sabia Duhului să depășim pericolele vieții?] - Pastorul Wilson

Articole 16 July 2021

În acest videoclip, pastorul Ted Wilson vorbește despre cum putem supraviețui furtunilor din ultimele zile, agățându-ne de Cuvântul lui Dumnezeu.

Ai fost într-o furtună cu fulgere sau tunete? Oricare dintre acestea este o experiență înfricoșătoare. Dar imaginați-vă cât de rău ar fi pe mare, unde valurile par să se prăbușească peste tine în timp ce furtuna te învârte peste tot.

Știai că apostolul Pavel a fost în aceeași situație? Dacă citești fapte 27, Vă puteți imagina echipajul și pasagerii care erau împrăștiați peste tot în navă. 

„În a treia zi, am aruncat uneltele navei peste bord cu propriile noastre mâini. Soarele și stelele nu s-au văzut mai multe zile, și furtuna era așa de puternică încât la urmă pierdusem orice nădejde de scăpare.” (Fapte 27:18-20).

În ciuda acestui fapt, Paul nu a renunțat. De fapt, aceasta nu a fost prima sa întâlnire cu moartea. În 2 Corinteni 11: 24-27, el „a primit patruzeci de lovituri minus una” de cinci ori de la evrei. De asemenea, a fost bătut de trei ori cu tije, împroșcat cu pietre o dată și naufragiat de trei ori. În afară de acestea, el a trecut prin mult mai mult. Cu toate acestea, el a rămas ferm în credința sa.

În mijlocul furtunii, Paul a reușit să rămână calm pe navă. El l-a sfătuit pe căpitan cu cuvinte pline de credință de încurajare și chiar i-a mângâiat pe pasageri. În Fapte 27:22-23, el le-a spus, „Acum vă sfătuiesc să fiți cu voie bună; pentru că niciunul din voi nu va pieri; și nu va fi altă pierdere decât a corăbiei. Căci acolo a stat lângă mine în această noapte un înger al Dumnezeului căruia îi aparțin și căruia Îi slujesc.”

În mod semnificativ, Pavel a avut pace și curaj deoarece avea încredere absolută în Cuvânt. El credea că va fi așa cum a spus Dumnezeu.

Această poveste ne amintește că vine o furtună necruțătoare. Conform Mărturiilor pentru Comunitate, Volumul 8, p. 315, au sosit pericolele din ultimele zile. „Acum avem nevoie de solia Domnului, care să taie miezul și măduva plăcerilor, purtărilor și patimilor omenești.” Prin aceasta, „gândurile trebuie să fie centrate pe Dumnezeu.”

În plus, trebuie să luăm „Coiful mântuirii” și „sabia Duhului.” Această sabie este Cuvântul lui Dumnezeu. Biblia a rezistat testului timpului de-a lungul secolelor. De asemenea, profețiile s-au împlinit la timp. În consecință, vor avea loc și alte lucruri, așa cum dezvăluie Biblia.

Cu toate acestea, nu trebuie să ne facem griji. Apocalipsa 19:10 ne promite darul minunat al mărturiei lui Isus. Este spiritul profeției, ghidul nostru în acest timp final.

Să facem din Isus Polul Nord, Biblia busola noastră și spiritul profeției lumina noastră. Până atunci, putem ajunge la destinația noastră finală cu bucurie și pace.  În cele din urmă, să insistăm împreună pe măsură ce înaintăm în misiune, proclamând mesajul celor trei îngeri și vestea că Isus va veni în curând.