Isus a zis

Isus a zis: „Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece!” (Matei 24:35, Marcu 13:31; Luca 21:33)

În perioada 2-11 aprilie 2021, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România susține o serie de prezentări biblice despre zicerile proverbiale ale lui Isus Hristos.

Conferințele vor fi susținute de pastorul Daniel Olariu, doctorand în cadrul Departamentului de Biblie la Universitatea Ebraică din Ierusalim și profesor de Vechiul Testament la Universitatea Adventus din Cernica, Ilfov.

În fiecare seară, în platoul de filmare vor fi invitate persoane cu o experiență inspiratoare de credință, care au reușit să-L cunoască în mod personal pe Isus.

Prin viața și activitatea profesională, invitații vor ilustra învățătura din proverbele rostite de Hristos. Ei vor fi intervievați de jurnalistul Sorin Dinu, realizator de programe la Radio România și Centrul Media Adventist.

Mai mulți interpreți de muzică adventistă vor cânta în fiecare ocazie, înainte și după momentele de predică.

Te așteptăm să fii parte din proiectul media „Isus a zis…”, cu întrebări sau comentarii, pe rețelele de socializare sau la numărul de telefon 0751 400 300.

Programul LIVE va fi difuzat în fiecare seară de la ora 21:00 pe Speranța TV și Radio Vocea Speranței, precum și pe sute de pagini oficiale ale Bisericii, pe Facebook și YouTube.


„Nu aruncați lucrurile sfinte” – vineri, 2 aprilie

Isus a zis: „Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi să se întoarcă să vă rupă.” (Matei 7:6)

Aceste expresii alegorice i-au bulversat pe mulți. Pe cine simbolizează câinii? Dar porcii? Vei fi surprins să înțelegi că imaginile folosite de Isus ne introduc în lumea complicată a relațiilor umane. Urmărește programul și fă cunoștință cu un adevăr de colecție.

„Ce iese din gură spurcă pe om” – sâmbătă, 3 aprilie


Isus a zis: „Ascultaţi şi înţelegeţi: Nu ce intră în gură spurcă pe om, ci ce iese din gură, aceea spurcă pe om”. (Matei 15:10-11)

Acest proverb ascunde o mentalitate cunoscută în lumea ebraică din Antichitate. Pastorul Daniel Olariu explică acest tipar de gândire și, mai departe, explorează secretul celor șapte urâciuni care ies din inima omului și cum poți scăpa de ele.

„Unul va fi luat, altul lăsat” – duminică, 4 aprilie


Isus a zis: „În noaptea aceea, din doi care vor fi într-un pat, unul va fi luat, iar celălalt va fi lăsat. Două femei vor măcina împreună – una va fi luată, iar cealaltă va fi lăsată. Ucenicii L-au întrebat: ‚Unde, Doamne?’ Iar El a răspuns: ‚Unde va fi trupul acolo se vor strânge vulturii.’” (Luca 17:34-37)

Dacă te-ai gândit vreodată ce se va întâmpla cu partenerul tău când se va sfârși lumea, această prezentare este pentru tine. Când a vorbit despre noaptea sfârșitului, Isus a dezvăluit planul lui Dumnezeu pentru familie.

„V-am cântat … şi n-aţi jucat” – luni, 5 aprilie


Isus a zis: „Cu cine voi asemăna neamul acesta de oameni? Seamănă cu nişte copilaşi, care stau în pieţe şi strigă la tovarăşii lor: `V-am cântat din fluier, şi n-aţi jucat; v-am cântat de jale, şi nu v-aţi tânguit.` ” (Matei 11:16-17)

Când oamenii mari oscilează copilărește între două extreme, e și ciudat, și periculos! Cum să rămâi echilibrat într-o societate polarizată? Pastorul Daniel Olariu te așteaptă cu răspunsul înțelept al lui Isus.

„Morții să-și îngroape morții” – marți, 6 aprilie


„Doamne, dă-mi voie să mă duc mai întâi să îngrop pe tatăl meu!” a cerut odată un ucenic, care dorea să-L urmeze. Isus i-a zis: „Vino după Mine şi lasă morţii să-şi îngroape morţii!” (Matei 8:21-22)

Aceasta a fost poate cea mai dură replică a lui Isus. O mare surpriză te așteaptă când vei afla ce mai avea de învățat ucenicul acela.

„Lucrurile … sunt ascunse de ochii tăi” – miercuri, 7 aprilie


Isus a zis cu lacrimi în ochi: „Dacă ai fi cunoscut şi tu, măcar în această zi, lucrurile care puteau să-ţi dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tăi.” (Luca 19:42)

Cel mai grav lucru care ți se poate întâmpla este să nu te mai mustre conștiința. Nu rata ultimele ocazii! Povestea Ierusalimului îți va deschide ochii!

„Un singur lucru îți lipsește” – joi, 8 aprilie


Isus a zis: „Mai ușor este să treacă o cămilă prin urechea unui ac decât să intre un om bogat în Împărăţia lui Dumnezeu!” (Marcu 10:25)

Hristos a recunoscut că sunt oameni atât de bogați, încât le lipsește un singur lucru. Când primești cu nemiluita, află cum poți avea totul! Există bogați care nu trebuie să vândă tot pentru a fi mântuiți. Adevărul despre bani te așteaptă.

„Nu i se va da alt semn” – vineri, 9 aprilie


Isus a zis: „Un neam viclean şi preacurvar cere un semn; nu i se va da alt semn decât semnul prorocului Iona.” (Matei 16:4)

Când cauți adevărata spiritualitate, ai nevoie de semnul Unuia mai mare decât Iona. Urmărește istoria despre călătoria lui Isus în inima pământului.

„Lasă-Mă să fiu botezat” – sâmbătă, 10 aprilie


Ioan i-a spus lui Isus: „am nevoie să fiu botezat de Tine, şi Tu vii la mine?” Dar Isus i-a zis: „Lasă-Mă acum, căci aşa se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit.” (Matei 3:15)

Dacă tânărul Isus n-avea păcat, de ce S-a mai botezat? Ce știa Isus și nu știa Botezătorul? Prezentarea te va ajuta să Îl înțelegi pe Isus și să descoperi adevărata carte de identitate: botezul!

„Nu ştii de unde vine, nici încotro merge” – duminică, 11 aprilie


Isus a zis: „Vântul suflă încotro vrea şi-i auzi vuietul, dar nu ştii de unde vine, nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul.” (Ioan 3:8)

Toți creștinii se botează, dar oare câți trăiesc cu adevărat „nașterea din duh”? Toți creștinii se botează, dar oare câți trăiesc cu adevărat „nașterea din duh”? Isus a definit-o o singură dată, când a vorbit între patru ochi cu un cărturar cumsecade. Te invităm să studiem împreună metafora „nașterii din vânt”, probabil cea mai neglijată experiență spirituală.