Libertatea de conștiință [Cum putem promova libertatea religioasă?] - Pastor Ted Wilson

Articole 6 august 2021

Libertatea religioasă și libertatea de conștiință sunt subiecte foarte controversate. Întrebarea este: cum le putem promova?

În acest episod, pastorul Ted Wilson vorbește despre libertatea de conștiință în lumina promovării libertății religioase. El împărtășește, de asemenea, modul în care putem maximiza darul lui Dumnezeu de liber arbitru ca un lucru foarte important în lucrarea de evanghelizare.

Ca adventiștii de ziua a șaptea, considerăm libertatea religioasă o parte semnificativă a istoriei, convingerilor și misiunii noastre. Biblia exprimă chiar un caracter de urgență în acest sens. Prin urmare, sprijinim credincioșii care au susținut odată libertatea religioasă de-a lungul secolelor de persecuție religioasă.

În legătură cu aceasta, Ellen White are o atenționare pentru noi în revista Semnele Timpului din 26 iulie 1883:

„Conflictele și victoriile puternice, marile dureri și bucuriile speciale, prin care indivizii și națiunile sunt duse mai departe pe calea reformei și mântuirii, sunt de o importanță prea mare pentru a fi lăsate să fie uitate. Astfel de experiențe îi costă pe eroii credinței prea mult pentru a fi repetate adesea în istorie; acestea nu ar trebui trecute cu vederea ușor. Acele lupte pentru libertatea de conștiință ar trebui să fie o lecție pentru toți, că niciun adevăr care implică tăgăduirea de sine și sacrificiul nu va fi acceptat în mod favorabil de către lume. Un efort costisitor este necesar fiecărui suflet care va merge într-o direcție opusă față de mulțime. Toți cei care stau de partea numelui lui Hristos în apărarea adevărului trebuie să aibă un istoric de conflicte și sacrificii. Ei nu pot avansa în reformă, deoarece Hristos conduce calea, cu excepția riscului libertății și vieții” (ST 26 iulie 1883).

Mai mult, libertatea religioasă este o libertate fundamentală, în special un drept fundamental al omului. Cu toate acestea, nu a fost practicată adesea de-a lungul secolelor. În timp ce adevărata libertate religioasă se concentrează pe decizia personală, este de asemenea în detrimentul bunăstării societăților și țărilor. Onorarea și protejarea acesteia promovează pacea și dreptatea.

Între timp, libertatea religioasă și libertatea de conștiință au baze biblice. De exemplu, Dumnezeu ne-a creat cu darul liberului arbitru. Este o parte integrantă a demnității umane și o expresie a marii Sale iubiri.

Prin urmare, libertatea religioasă poartă semnătura Dumnezeului iubirii. În mod semnificativ, joacă un rol crucial în marele conflict dintre Dumnezeu și Satana.

Conform Apocalipsa capitolele 13 și 14, puterea răului îi persecută pe cei care refuză să se închine fiarei. În contrast, poporul lui Dumnezeu își proclamă credința în El, fără a-i forța să se închine.

În mod similar, Isus și-a pregătit ucenicii pentru a face față persecuției, dar El nu i-a învățat să-i persecute pe alții. În loc să folosească violența, trebuiau să-și iubească dușmanii.

Acum, noi, adventiștii de ziua a șaptea, ne confruntăm cu provocările timpului sfârșitului. Dar pe fondul tensiunii în creștere, există oricând posibilitatea de a ne împărtăși credința. Nu ar trebui niciodată să ne fie rușine să apărăm adevărul.

Pe măsură ce promovăm libertatea religioasă și libertatea de conștiință, să vorbim și să pledăm cu har, convingere și pasiune. Să căutăm înțelepciunea de la Dumnezeu pentru a îndeplini sarcina de a proclama soliile celor trei îngeri.