Mesajul special de Anul Nou a lui Ted N.C. Wilson

31 decembrie 2018 Silver Spring, Maryland, Statele Unite. Ted N.C. Wilson președintele Conferinței Generale a Adventiștilor de Ziua a Șaptea adresează un mesaj de Anul nou . 

Salutări și An Nou Fericit! Stăm la începutul unui an nou de viață care Dumnezeu l-a acordat cu har fiecăruia dintre noi. Cum vom petrece viitoarele 365 de zile – sau oricât de multe zile Domnul vede că este potrivit să ne dea fiecăruia dintre noi.

Nu suntem ai noștri

În primul capitol din Corinteni capitolul 6, versetul 19, ni se amintește că noi „nu suntem ai noștri”. Tot ceea ce avem, inclusiv viața însăși, este un dar de la Dumnezeu. Cum trebuie atunci să trăim? Ce vom scrie pe noile pagini goale pentru anul 2019? Pentru că, vedeți, alegerea este a noastră.
S-a spus: „Dacă avem grijă de momente, anii se vor îngriji de ei înșiși.” Și Isus Însuși a spus: „Nu vă îngrijorați, dar, de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei.”, din Matei 6 versetul 34.

Acum, asta înseamnă că nu ar trebui ne planificăm viitorul? Nu, cu siguranță nu. Dar aceasta înseamnă că nu trebuie să ne temem și să ne îngrijorăm și să fim neliniștiți cu privire la ceea ce se poate întâmpla în viitor; în schimb, trebuie să avem încredere în Dumnezeu și să-L urmăm în fiecare zi, petrecându-ne timpul nostru cu înțelepciune.

Modul în care alegem să ne petrecem timpul este determinat de prioritățile noastre – de lucrurile care sunt cele mai importante pentru noi.

Acum, privind înapoi la anul 2018, cât de mulțumit ești tu, cât de mulțumit sunt eu, cu modul în care ne-am petrecut timpul? Acum, că anul se încheie în esență, crezi că prioritățile tale au fost în locul potrivit sau există loc pentru unele ajustări?

Pot să îți sugerez, dacă nu ai făcut deja acest lucru, să îl pui pe Dumnezeu și prioritățile Lui în partea de sus a listei tale pentru anul 2019? Biblia ne asigură: „Căile lui Dumnezeu sunt desăvârșite, cuvântul Domnului este încercat: El este un scut pentru toți cei ce aleargă la El.” O Promisiune minunată din Psalmul 18, versetul 30.

Deci, care sunt prioritățile lui Dumnezeu? Mântuirea fiecărei persoane de pe pământ – și uimitor, El ne invită să participăm împreună cu El pentru a câștiga pe alții pentru eternitate. Aceasta este prioritatea numărul unu pentru Domnul.

Sfaturile lui Ellen White

Cu mai mult de un secol în urmă, Ellen White a scris, în paginile revistei Review and Herald, următorul sfat inspirat pentru toți Adventiștii de Ziua a Șaptea și citez:

„Pentru numele lui Hristos, frații și surorile mele, profitați din plin de orele din noul an pentru a pune lumina prețioasă a adevărului prezent în fața poporului. Îngerul legământului îi împuternicește pe slujitorii Săi să poarte adevărul în toate părțile lumii. El a trimis îngerii Săi cu solia îndurării; dar, de parcă nu vor accelera pe drumul lor suficient de repede pentru a-i satisface dorința dragostei inimii Sale, El pune pe fiecare membru al bisericii Sale responsabilitatea de a proclama acest mesaj. „Cel ce aude să spună, Vino.” „ Fiecare membru al bisericii trebuie să își arate loialitatea invitând pe cel însetat să bea din apa vieții. Un lanț de martori vii este acela care duce invitația către lume. Îți vei juca rolul tău în această mare lucrare?

„Isus cheamă la mulți misionari, bărbați și femei care se vor consacra lui Dumnezeu, dispuși să trăiască și să se dedice în serviciul Său… Să nu mergem mai departe, pas cu pas, lăsându-L pe Dumnezeu să ne folosească ca mână de ajutor? Să nu ne punem pe altarul slujirii? Atunci dragostea lui Hristos ne va atinge și ne va transforma, făcându-ne dispuși de dragul lui Dumnezeu să facem și să îndrăznim „. Ce cuvinte incredibile de încurajare din The Review and Herald, 27 ianuarie 1903.

Și într-o scrisoare către fiul ei, Edson White, Ellen White a cerut următoarele:

„Oh, fii serios! fii zelos și perseverent în muncă. Ai grijă la rugăciune. Cultivă umilința și blândețea. Aceasta va primi aprobarea lui Dumnezeu. Ascunde-te în Isus; lasă ca iubirea de sine și mândria să fie sacrificate. . .

„Căută să o faci din inimă. O lucrare de suprafață nu va rezista testului judecății. Căută o transformare profundă față de lume. Nu îți murdări mâinile, păta inima, întina caracterul de coruperile ei. Păstrează distanța… „Când Dumnezeu ne vede că facem tot ce putem din partea noastră, atunci El ne va ajuta. Îngerii ne vor ajuta și vom fi puternici prin faptul că Hristos ne întărește.”

Ea și-a continuat rugămintea:

„Nu neglija rugăciunea secretă. Roagă-te pentru tine. Crește în Har. Avansează. Nu sta liniștit, nu te întoarce. Îndreaptă-te spre victorie. Curaj în Domnul… Luptă cu marele adversar doar încă puțin timp, iar apoi eliberarea va veni și armura va fi lăsată la picioarele scumpului nostru Mântuitor.

„Treci de fiecare obstacol. Dacă viitorul pare puțin înnorat, continuă să speri, continuă să crezi. Norii vor dispărea și lumina va străluci din nou. Lăudă pe Dumnezeu, spune inima mea, lăudă pe Dumnezeu pentru ceea ce El a făcut pentru tine… Începe noul an bine.” Ce minunată serie de mărturii inspirate ale lui Ellen White. Acestea sunt din Mărturii pentru Biserică, voi. 1, p. 663, dacă vrei să verifici singur.

Deși mesagerul lui Dumnezeu din ultimele zile a scris această scrisoare pe 27 decembrie 1867, este la fel de relevantă astăzi ca și atunci.

Concluzie

Isus vine în curând, dragi prieteni. Foarte curând. Cum vei sau cum voi folosi, în 2019, timpul care ne-a fost dat?

Sursă

https://www.facebook.com/bacauserbanesti/posts/2026708604041746?__tn__=K-R

Anul nou

https://en.wikipedia.org/wiki/Ted_N._C._Wilson
Ted N.C. Wilson președintele Conferinței Generale a Adventiștilor de Ziua a Șaptea

https://adventistserbanesti.ro/category/galerie-media/