Misiunea femeii [Femeile pot influența lumea în moduri puternice - Ted și Nancy Wilson]

Articole 11 June 2021

Cum putem influența lumea? În acest videoclip, pastorului Ted Wilson i se alătură soția sa, Nancy, pentru a aduce un mesaj special despre Ziua Misiunii Femeii.

Acest Sabat din 12 iunie, a fost desemnat ca ziua Misiunii Femeii. Tema pentru Misiunea Femeii este „Voi merge și voi influența lumea mea” și ce obiectiv minunat este ca toată lumea să meargă, în puterea Domnului, și să influențeze lumea lor pentru El!

Dumnezeu ne-a dat fiecăruia dintre noi o chemare specială pentru a influența lumea noastră pentru El. Să ne uităm la modul în care o fetiță a reușit, printr-o casă, să influențeze una dintre cele mai puternice familii ale timpului ei. Citim despre aceasta în 2 Împărați Capitolul 5, începând de la versetele 1-5.

Iată o fetiță, smulsă de familia ei și forțată să slujească chiar în casa celui responsabil pentru capturarea ei! În mod involuntar, aruncată în această situație nedreaptă, micuța servitoare ar fi putut fi înverșunată, revoltată și furioasă. Dar nu a fost. De la o vârstă fragedă ea a fost educată pentru o chemare mai înaltă–una care se predă pe sine pentru bunăstarea altora.

Această fetiță cu adevărat i-a păsat de bunăstarea unui bărbat puternic, care ar fi putut fi considerat, pe bună dreptate, dușmanul ei. Ei i-a păsat suficient de mult ca să vorbească cu soția lui Naaman, care i-a transmis mesajul soțului ei.

Pentru acest lucru a fost nevoie de curaj. Ea ar fi putut să motiveze că, din cauza poziției ei umile, era neajutorată și că nimeni nu o va asculta sau nu o va crede. Cu toate acestea, în ciuda riscului de a fi ridiculizată și respinsă, micuța servitoare a vorbit, iar cei ce au răpit-o au crezut-o.

De ce au crezut-o? Aceasta a fost în parte, fără îndoială, din cauza a ceea ce au observat —bunătatea, curtoazia și amabilitatea ei. Ni se spune în Profeți și Regi: „Comportamentul acestei fete roabe, felul în care s-a purtat în acel cămin păgân sunt o mărturie puternică despre puterea educației din primii ani de viață în cămin. Nu există o însărcinare mai înaltă decât aceea încredințată taților și mamelor în îngrijirea și educarea copiilor lor. Părinții au de a face chiar cu temeliile deprinderilor și caracterului. Prin exemplul și învățătura lor se hotărăște în mare măsură viitorul copiilor lor… Când au educat-o pentru Dumnezeu, părinții acelei fete israelite nu-i cunoșteau viitorul. Dar ei au fost credincioși însărcinării lor, iar în căminul comandantului oștirii siriene copila lor a dat mărturie despre Dumnezeul pe care învățase să-L cinstească.” (Profeți și Regi, pagina 245).

În timp ce luăm în considerare chemarea noastră, să nu-i uităm niciodată pe cei apropiați nouă și influența puternică pe care Dumnezeu a pus-o în mâinile noastre. Fie că avem copii ai noștri, fie că suntem „mame în Israel”, Dumnezeu ne-a pus în poziția puternică de a învăța, de a hrăni și de a ghida viețile întregii omeniri! Surorile mele, Dumnezeu ne-a pus într-adevăr într-o poziție puternică de influență–o poziție pe care numai noi o putem îndeplini. Deși există multe modalități prin care îl putem sluji pe Domnul în timp ce „mergem să influențăm lumea noastră”, să ne amintim întotdeauna de chemarea noastră specială de a ajunge la cei apropiați și dragi prin influența puternică a căminului.