Tragedia veacurilor Capitolul 3: O epocă de întuneric spiritual
Tragedia veacurilor Capitolul 3: O epocă de întuneric spiritual

Tragedia veacurilor Capitolul 3: O epocă de întuneric spiritual

Articole 27 ianuarie 2023

Cine este „omul fărădelegii”, descris în 2 Tesaloniceni 2, care se împotrivește lui Dumnezeu și caută să ia locul Lui pe pământ prin învățături și practici blasfemiatoare? Săptămâna aceasta, pastorul Ted Wilson vorbește despre al treilea capitol din Tragedia veacurilor, intitulat „O epocă de întuneric spiritual”.

Pe măsură ce biserica medievală a căutat să câștige bogăție și putere, a fost nevoită să facă un compromis între păgânism și creștinism, înlocuind cuvântul lui Hristos cu supunerea față de o ființă umană – puternicul episcop al Romei. Fără Biblie ca o protecție, oamenii nu aveau un standard ca să distingă între bine și rău și erau la mila unei biserici și a unui cler corupt. Ceea ce a urmat a fost o epocă de întuneric spiritual prezis de profeție.

În timpul celor 1260 de ani de întuneric, cuvântul lui Dumnezeu a fost aproape eliminat de pe fața pământului. Răul a domnit pe deplin, fiind comise și celebrate crime de neconceput. Cu toate acestea, lumina adevărului lui Dumnezeu nu s-a stins niciodată complet. De-a lungul istoriei, El a păstrat întotdeauna o rămășiță care a fost fidelă Cuvântului Său.

Pentru a afla mai multe despre această epocă de întuneric spiritual, citiți Tragedia veacurilor de Ellen White la https://greatcontroversyproject.org/.

Citește Tragedia veacurilor pe viatasisanatate.ro.

Articolul anterior.