O inimă ca a lui Isus [Cum putem învăța să iubim o lume zdrobită? Pastor Wilson]

Articole 2 iulie 2021

Cum putem învăța să iubim o lume zdrobită? În acest videoclip, pastorul Ted Wilson ne amintește de dragostea pe care Isus a avut-o pentru această lume și cum ne putem ruga pentru o inimă ca a Lui.

În sabatul din 3 iulie, avem ocazia să ne unim ca o familie bisericească mondială într-un mod foarte special. Sub îndrumarea Comitetului Redeșteptare și Reformă, primul Sabat al fiecărui trimestru a fost rezervată ca zi specială de pentru post și rugăciune. Fiecare dintre aceste Sabate are o temă specială, iar tema pentru al treilea trimestru este: „Să ne rugăm pentru o inimă ca a lui Isus în timp ce căutăm să iubim o lume zdrobită”

Nicăieri nu vedem mai clar dragostea pe care Isus a avut-o pentru această lume zdrobită decât în cartea Ioan, capitolul 13. Aici, în timp ce Isus se apropie de sfârșitul vieții sale pământești, și citim în versetul 1: „Înainte de praznicul Paștilor, Isus, ca Cel care știa că I-a sosit ceasul să plece din lumea aceasta la Tatăl, și, fiindcă iubea pe ai Săi, care erau în lume, i-a iubit până la capăt.” (Ioan 13:1)

În ciuda slăbiciunilor lor, în ciuda îndoielilor lor, El i-a iubit până la capăt – chiar și pe Iuda. Isus a avut doar dragoste în inima sa pentru trădătorul său și a făcut tot ce a putut pentru a-l salva. Aceeași iubire pe care o avea Isus pentru trădătorul său, el și-a dorit ca discipolii săi să o aibă unii pentru alții și să o avem și noi. El a spus „Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiți unii pe alții; cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiți și voi unii pe alții. Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții.” (Ioan 13:34,35)

Această iubire nu vine în mod natural. Cu propriile noastre inimi umane, este mult mai ușor să-i iubim pe cei care sunt buni cu noi și să ne urâm dușmanii. Dar lăudați pe Domnul, așa cum se spune în 1 Ioan 3:20: „Dumnezeu este mai mare decât inima noastră și cunoaște toate lucrurile.” (1 Ioan 3:20) Când ne predăm inimile noastre Lui, El ne transformă și iubim așa cum El iubește – dorind mântuirea tuturor, și iubindu-i „până la capăt”.

Alăturați-vă Bisericii Mondiale în acest Sabat în această zi specială de post și rugăciune, în timp ce căutăm să devenim mai mult ca Isus și să îndeplinim misiunea pe care a dat-o fiecăruia dintre noi.

Multe materiale inspirate și utile au fost pregătite pentru a vă ajuta și pentru a vă îndruma în timp ce participați la această zi specială. Acestea sunt disponibile pentru descărcare gratuită acum pe: revivalandreformation.org. Fie ca Dumnezeu să ne binecuvânteze în timp ce ne unim în rugăciune și post, căutând voia Lui și iubirea Sa transformatoare, astfel încât să avem, într-adevăr, o inimă ca a lui Isus pentru a câștiga lumea pentru El.