O mare redeșteptare religioasă partea 1
O mare redeșteptare religioasă partea 1

O mare redeșteptare religioasă partea 1 - Tragedia veacurilor capitolul 20

Articole 19 September 2023

O mare redeșteptare religioasă partea 1

În această săptămână, pastorul Ted Wilson vorbește despre capitolul 20 din Tragedia veacurilor, care are titlul „O mare trezire religioasă”, în care Mișcarea Adventă a apărut în diferite zone în același timp. În Germania, dr. Joseph Wolff, a ajuns la aceleași concluzii ca și William Miller în America, studiind aceleași adevăruri, în același timp.

Timp de 24 de ani, din 1821 până în 1845, Wolff a călătorit mult, transmițând mesajul revenirii iminente a lui Isus. A călătorit în țări din Africa și Asia, mergând în Palestina, Siria, Yemen, Persia, India și multe altele. În călătoriile lui, Wolff a descoperit că în lume existau și alți oameni care descopereau adevărul despre cea de-a doua venire a lui Isus. În întreaga lume, Duhul convingător al lui Dumnezeu le-a vorbit inimilor oamenilor. Mulți au fost conduși să cerceteze Scripturile cu un interes nou și mai profund.

Pentru a afla mai multe despre capitolul „O mare redeșteptare religioasă” și despre relevanța lui pentru experiența noastră actuală, citiți Tragedia veacurilor, de Ellen White, la adresa https://greatcontroversyproject.org/ și însoțiți-ne săptămâna viitoare pentru mai multe detalii.

Articol anterior

O mare redeșteptare religioasă partea 1