Păstrează ce ai - Ted Wilson

Articole 20 iunie 2022

Păstrează ce ai

Predică de pe data de 11 iunie 2022 în cadrul a-61-a Sesiune a Conferinței Generale.

Ce privilegiu uimitor să vorbesc după o rugăciune care a fost rostită de către Ellen White însăși. Ce rugăciune cuprinzătoare! Ce rugăciune frumoasă! Și, mulți dintre dumneavoastră vor avea o copie a acelei rugăciuni în diferite limbi. Să o recitiți, și să fiți binecuvântați! Vreau să le mulțumesc Elenei, lui Oliver și lui Merlin Burt pentru implicarea lor în acea rugăciune.

Bună dimineața, fraților și surorilor mele în Hristos! Ce privilegiu să ne închinăm împreună în St Louis în această dimineață de Sabat a celei de-a 61-a sesiuni a Conferinței Generale. Frații și surori în Hristos ca o familie mondială care lucrează împreună în Implicarea Totală a Membrilor, lăudați-L pe Dumnezeu pentru modul în care ne-a condus în timpul acestei sesiuni mai scurte a Conferinței Generale, amânată de două ori din cauza mizerabilei pandemii de COVID-19.

Slavă Dumnezeului nostru minunat că putem spune împreună: „Da, Doamne, voi merge și voi împărtăși lumii cele trei solii îngerești în timp ce anticipăm iminenta revenire a lui Hristos.” Ce privilegiu a fost ca seara trecută să văd prezentă Implicarea Totală a Membrilor, fiecare dintre noi făcea ceva pentru Isus, în timp ce ne îndreptăm spre iminenta venire a lui Hristos.

Vreau să mulțumesc acelora din această dimineață, pentru acea muzică frumoasă pe care am ascultat-o. Acel minunat imn, de care ne-am bucurat. „Este putere în Numele Domnului minunat” aranjată de Williams Costa și după predică veți auzi un alt minunat aranjament. În această după-amiază, și sper ca toți să fiți prezenți în această după-amiază pentru o prezentare foarte plină de misiune. Vă rog să fiți prezenți! Planificăm să încheiem la ora 6:30 în această după-amiază pentru a vă permite să încheiați Sabatul pe cont propriu. Fiți prezenți în această după-amiază! Mesaje puternice pentru misiune. De aceea suntem aici.

Mulțumesc acelui frumos trio care a cântat „How great thou art” („Spre cel din slăvi” 34IC). Acum vreau să vă spun, fraților și surorilor mele aceasta trebuie să fie tema noastră în tot ceea ce facem. Să nu ne înălțăm unul pe altul, sau oameni. Să-L înălțăm pe Dumnezeu. Ce mare e! Înălțându-L pe Hristos în toată frumusețea Sa.

Vreau să îi mulțumesc unui coleg foarte apropiat, pastorului Erton Köhler pentru introducerea deosebită. El a făcut foarte multe cercetări cu privire la acel lucru. Și i-am spus înainte de a intra, spune-le că eu sunt fratele tău. El a spus mai mult decât o propoziție.

Dar vreau să vă spun că Nancy și eu suntem foarte privilegiați să fim parte a familiei dumneavoastră mondiale. Suntem la fel ca și dumneavoastră. La piciorul crucii. Permițând lui Hristos să ne reînnoiască inimile în fiecare zi și așteptăm cu nerăbdare a doua venire iminentă a lui Isus, unde vom spune: „Ce mare ești!”

„Isus vine curând!”

Pe tot globul, Adventiștii de Ziua a Șaptea au marea așteptare că „Isus vine curând!” Am împărtășit această frază în sesiunile anterioare ale Conferinței Generale în diferite limbi. Vă rog să mă iertați dacă nu voi pronunța corect, dar este un efort umil de a uni vocile noastre în marea temă a apropiatei reveniri a lui Hristos. Așadar ascultați cu atenție. O să fac tot ce pot!

„Heysus viene pronto!” (Spaniolă)

„Jesus revien bientot!” (Franceză)

„Jaysuh brehvee voltara!” (Portugheză)

„Yesu ana-kuja upesi!” (Swahili)

„Isus prediot skora!” (Rusă)

„Yesu-knee-me…..Kgauld….O shim-nee-dah!” (Coreeană)

„Hiesua seyati serihan!” (Arabă)

„Yesu quai lai–leh!” (Chineză/Mandarină)

„Yeshu yelldee a raha heh!” (Hindi/Indiană)

„Mah-lah-pit nang duma-ting si Haysus!” (Tagalog/Filipineză).

din câte văd câteva persoane au înțeles ceea ce am spus. Lăudat fie Domnul în toate tipurile de limbi!

Vedeți, împărtășim acele cuvinte încurajatoare care sunt pline de speranță. De fapt, tema sesiunii Conferinței Generale din 2022 este: „Isus vine! Implică-Te!” Ce spirit minunat de dăruire spirituală și entuziasm evanghelistic în familia noastră mondială. Cu atât de multe țări și culturi în familia bisericii noastre globale, Îl lăudăm pe Dumnezeu că există o cultură a lui Hristos care ne leagă împreună și ne face pe toți cetățeni ai cerului.

În timp ce studiem Cuvântul lui Dumnezeu astăzi, vă cer cu umilință să vă rugați ca mesajul pe care îl împărtășesc să fie auzit clar și că numai Dumnezeu, iubirea Sa infinită, cuvântul Său, caracterul Său și neprihănirea Sa să fie înălțate. Cu acest accent  puternic pus pe Cuvântul lui Dumnezeu și, în spiritul a ceea ce tocmai am împărtășit în diferite limbi cu privire la acea frază minunată, „Isus vine curând”. Permiteți-mi să încerc să vă împărtășesc o altă frază biblică minunată în aceste limbi – și, din nou, vă rog să-mi iertați pronunția greșită a frazei… Probabil ați auzit-o în timp ce Audrey Anderson a citit-o în această dimineață din Apocalipsa 3:11 „Păstrează ce ai!” Permiteți-mi să repet: „Păstrează ce ai!” Prin harul lui Dumnezeu, sper că veți înțelege următoarele cuvinte în diferite limbi. Și, din nou, vă rog să mă iertați dacă nu pronunț corect:

„Păstrează ce ai!”

„Reten loco-tea-enes!” (Reten lo que tienes!) (Spaniolă)

„Retiens ce que tu as!” (Franceză)

„Guarda o key ten!” (Guarda o que tens!) (Portugheză)

„Shee kee leah sana u-lee-choo-nah-cho!” (Shikilia sana ulichonacho.) (Swahili)

„Tevorda derzhis tavo shto yest oo tibya!” (Twerdo derzhis togo shto est u tebja!) (Rusă)

„Tang-shini kashin-go-sul…..Kgauld-gue cha-go shib-shi-oh!” (Coreeană)

„Tamasak be ma ladayk!” (Arabă)

”Tien show ni shuo yung you deh!” (Jiān chí nǐ suǒ yǒng yǒu de) (Chineză/Mandarină)

”Apkepas yo heh, usé pacard care rake!” (Hindi/Indiană)

”Ha-wah-kan moh koong ah-noong meh-ron kah!” (Hawakan mo kung anong meron ka.) (Tagalog/Filipineză).

Ei bine, probabil nu am luat A, nici măcar un B+ la aceste fraze, dar vreau să vă spun. Eu vreau să înțelegeți, frații și surori, „Păstrați ce aveți!” Să nu renunțăm niciodată la adevărul biblic pur în timp ce vedem semnele celei de-a Doua veniri înmulțindu-se peste tot în jurul nostru. Vedem frecvent dezastre naturale, haos politic, compromitere prin activitatea ecumenică, creșterea spiritismului, instabilitatea economiilor mondiale, diminuarea valorilor biblice și morale în societate și familie, ciume și boli mizerabile, cum ar fi oribila COVID-19. Abandonarea Cuvântului Sfânt plin de autoritate al lui Dumnezeu și a celor Zece Porunci ale Sale, creșterea criminalității și violenței și războaiele se înmulțesc în multe locuri. Acestea și alte semne indică sfârșitul timpului și necesitatea imperativă de a „Păstra ce avem”. Nu renunța niciodată la adevărul biblic pur. Ascultați ce spun Sfintele Scripturi:

1 Tesaloniceni 5:21 „cercetați toate lucrurile și păstrați ce este bun.”

2 Tesaloniceni 2:15 „… rămâneți tari și țineți învățăturile pe care le-ați primit”

Evrei 3:14 „… (păstrați) până la sfârșit încrederea nezguduită de la început”

Evrei 4:14 „… să rămânem tari în mărturisirea noastră.”

Evrei 10:23 „Să ținem fără șovăire la mărturisirea nădejdii noastre” și așa cum a fost citit astăzi,

Apocalipsa 3:11 „Eu vin curând. Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ți ia cununa.”

În ciuda haosului care este în jurul nostru, putem să ne punem picioarele direct și să credem complet în Cuvântul Sfânt neschimbat al lui Dumnezeu – Scriptura, Biblia! Satana a atacat Cuvântul lui Dumnezeu de-a lungul veacurilor de la alungarea sa din cer, dar Dumnezeu a protejat întotdeauna Cuvântul Său Sfânt și o va face întotdeauna. El ne cere să stăm de partea Adevărului și să păstrăm ceea ce credem. Adventiștii de Ziua a Șaptea acceptă Biblia așa cum se citește și ca fundament pentru toate convingerile noastre religioase. Din Cuvântul Sfânt, înțelegem că Adventiștii de Ziua a Șaptea sunt Biserica Rămășiței numită de Dumnezeu, cu o identitate profetică unică, particulară – este o mișcare unică, cu un mesaj unic, într-o misiune cerească unică.

Noi trebuie să-l înălțăm pe Hristos, Cuvântul Său, neprihănirea Sa, slujirea Sa din sanctuar, puterea Sa mântuitoare în Marea Luptă, Soliile celor Trei Îngeri ai Săi, solia Sa de sănătate misiunea Sa pentru ultimele zile către lume de a împărtăși Vestea Bună a mântuirii, inclusiv… Vreau să subliniez acest lucru, deoarece ne rugăm sincer pentru Duhul Sfânt, aici la Sesiunea Conferinței Generale din 2022 și înainte, avem nevoie să ne rugăm sincer pentru ploaia târzie a Duhului Sfânt și pentru revenirea în curând a lui Hristos.

Ca rămășița a poporului lui Dumnezeu identificată în Apocalipsa 12:17 „cei care păzesc poruncile lui Dumnezeu și țin mărturia lui Isus Hristos.” avem un mesaj special de avertizare, har și speranță. În Mărturii pentru comunitate, Volumul 7, Pagina 138.2, citim: „Adventiștii de ziua a șaptea au fost aleși de Dumnezeu ca un popor aparte, despărțit de lume. (El) A făcut din ei reprezentanții Săi și i-a chemat să fie ambasadorii Săi în ultima lucrare de mântuire.” Frații și surorile mele, „Păstrează ce ai!”

Indiferent de numeroasele obstacole cu care ne confruntăm acum și cu care ne vom confrunta, să ne păstrăm credința în Cuvântul lui Dumnezeu și în dragostea Sa pentru biserica Sa. Biserica Lui nu va eșua și nici nu se va destrăma. Va merge până la capăt sub puterea Duhului Sfânt. Rugați-vă pentru ploaia târzie a Duhului Sfânt în timp ce vedem că lumea din jurul nostru se dezintegrează. În aceste ultime zile ale istoriei pământului și ca răspuns la rugăciunile noastre stăruitoare, Dumnezeu își va revărsa Duhul Său asupra tuturor celor care se smeresc și își conformează viața voinței Sale, așa cum este exprimată în Cuvântul Său Sfânt și instrucțiunile Sale din Spiritul Profetic, arătând astfel iubirea Sa infinită pentru rasa umană.

Să trecem în revistă pentru un timp scurt numeroasele adevăruri vitale din Cuvântul lui Dumnezeu pe care El vrea să ni le însușim:

1. Păstrează adevărul biblic că Trinitatea este constituită din trei Persoane divine și egale care au și vor exista din veșnicie în veșnicie. Păstrează ce ai!

2. Păstrează stilul de viață creștin simplu, îmbrăcămintea personală, conduita în viața Bisericii și activitățile de zi cu zi. Păstrează ce ai!

3. Păstrează adevărurile biblice și relevanța lor pentru timpul prezent, în ciuda persecuției. Evitați problemele care distrag atenția de la cele trei solii îngerești pentru zilele din urmă, adresate de Dumnezeu către lume, care au în centrul acestor solii neprihănirea lui Hristos. Păstrează Cuvântul pur al lui Dumnezeu, nepermițând nici o credință teologică sincretistă sau mistică aberantă să pătrundă în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. 2 Petru 2:1 indică: „În norod s-au ridicat și proroci mincinoși, cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura pe furiș erezii nimicitoare” Evrei 13:8-9 spune: „Isus Hristos este același ieri și azi și în veci! Să nu vă lăsați amăgiți de orice fel de învățături străine, căci este bine ca inima să fie întărită prin har”. Păstrează ce ai!

4. Păstrează cu atenție Sabatul zilei a șaptea care comemorează creația biblică realizată de Dumnezeu, recent, în șase zile literale. Frații și surorile mele, fac un apel cu seriozitate, cu toată umilința, cu tot respectul, cu toată sinceritatea. Nu permiteți nimănui, nicăieri, în nici o circumstanță să vă influențeze negativ, să credeți altceva decât adevărul biblic, care ne spune că acest pământ pe care stăm chiar acum a fost creat de Dumnezeu, prin Cuvântul Său. A fost creat în șase zile literale, consecutive Zile ca cele care le experimentăm astăzi, recente. De fapt, vă voi împărtăși convingerea mea personală, unii nu vor fi de acord cu mine. În Spiritul Profetic, care cred că a fost inspirat la fel cum au fost inspirați profeții din vechime, ne spune că acest pământ a fost creat în aproximativ, și sunt diferite cuvinte care sunt folosite în diferite locuri, cu aproximativ 6000 de ani în urmă. Vreau să vă spun că eu cred acea declarație! Prin Harul lui Dumnezeu vreau ca și dumneavoastră, prin Harul lui Dumnezeu vreau ca dumneavoastră să înțelegeți. De ce ai fi adventist de ziua a șaptea, dacă Dumnezeu ne spune chiar în porunca a patra, că să ne amintim de Sabat ca să îl sfințim. Și de fapt în realitate Domnul ne-a permis să lucrăm șase zile, și Biblia ne spune că El a avut nevoie de șase zile să creeze, încununând tot cu binecuvântata, sfânta zi, Sabatul zilei a șaptea. De ce ai păstra Sabatul zilei a șaptea în mod literal, dacă Dumnezeu ți-ar spune o mare poveste, și te-ar păcăli? Fi un adventist de ziua a șaptea deoarece crezi că Dumnezeu a creat acest pământ în șase zile literale, consecutive, recent. Păstrează-ți credința!

5. Păstrează un stil de viață simplu, sănătos, inclusiv o dietă bazată pe plante, în conformitate cu sfatul biblic și sfatul Spiritului Profetic. Păstrează ce ai!

6. Păstrează unitatea din biserică pe care Dumnezeu o oferă tuturor celor care își dedică viața lui Hristos și întregului Său adevăr biblic. Hristos Însuși în  Apocalipsa 2:25 spune: „Numai țineți cu tărie ce aveți până voi veni!” Mărturii pentru comunitate, Volumul 1, pagina 324.1, spune: „Domnul Hristos pregătește un popor, aducându-i pe membrii acestuia la unitatea credinței pentru ca ei să fie una, așa cum El este una cu Tatăl. Trebuie să se renunțe la deosebirile de păreri, astfel ca toți să ajungă în unitate cu trupul bisericii, ca să aibă același gând și aceeași judecată.” Haideți să fim una în Hristos! Păstrează ce ai!

7. Păstrează instituția biblică a căsătoriei instituită de Dumnezeu dintre un bărbat și o femeie. Cuvântul lui Dumnezeu confirmă căsătoria biblică, sexualitatea umană biblică și familia biblică așa cum a fost instituită de Dumnezeu însuși la creație. Aberațiile sexuale agresive din lume nu sunt tolerate de Biblie și nu vor duce la viața veșnică. Imoralitatea sexuală sub orice formă trebuie supusă puterii lui Dumnezeu de a ne schimba după asemănarea Sa. Idealul lui Dumnezeu trebuie urmat, din nou prin puterea Sa, pentru a fi într-o relație corectă cu legile Sale morale și naturale. Aceasta nu este o imposibilitate, deoarece Biblia arată clar în 1 Corinteni 6:9-11 – „Nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelați în privința aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiții, nici hoții, nici cei lacomi, nici bețivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. Și așa erați unii din voi! Dar ați fost spălați, ați fost sfințiți, ați fost socotiți neprihăniți în Numele Domnului Isus Hristos și prin Duhul Dumnezeului nostru.” Frații și surorile  mele, permiteți-mi să vă spun, noi trebuie să tratăm pe fiecare cu dragoste, respect și demnitate. Dar, vreau să vă spun, nu dumneavoastră stabiliți limita în ceea ce privește ce este păcat și ce nu este păcat prin Cuvântul lui Dumnezeu. Păstrează ce ai!

8. Păstrează în umilință un respect spiritual și biblic față de autoritatea bisericii lui Dumnezeu, arătând respect față de Dumnezeu care lucrează în biserica Sa prin structuri adecvate și respectând cu atenție sfaturile Bibliei și ale Spiritului Profetic. Păstrează ce ai!

9. Păstrează o marea apreciere, utilizare și promovare a Spiritului Profetic… scrierile lui Ellen G White. Aceste sunt un dar ceresc pentru această biserică. Vreau să-mi exprim aprecierea profundă pentru această adunare, pentru ce ați făcut joi, când ați susținut, cu o majoritate covârșitoare, declarațiile care susțin Cuvântul Sfânt al lui Dumnezeu și Scrierile lui Ellen White. Vă mulțumesc pentru ce ați făcut. Ce privilegiul este ca să ascultăm cuvântul lui Dumnezeu. Și să împărtășim cuvântul lui Dumnezeu așa cum este scris. Nu așa cum vă puteți imagina că v-ar plăcea să scrie. Și pentru unii dintre dumneavoastră care ar putea la viitoarele întâlniri, descoperii câteva grupuri mici ar putea să încerce prin manipularea procedurilor parlamentare, să pună capăt cumva declarațiilor cu privire la Cuvântul lui Dumnezeu și la Spiritul Profetic. Permiteți-mi să vă spun ceva, Dumnezeu totdeauna va conduce. Nu este nimic, nimic care să poată sta în calea Cuvântului pur. Adevărul întotdeauna va prevala. Păstrează ce ai!

10. Păstrează principiile biblice de creștere a Bisericii și explicațiile cerești ale creșterii evanghelistice, așa cum sunt revelate în Spiritul Profetic. Păstrează ce ai!

11. Păstrează credincioșia față de mișcarea unică Adventă a lui Dumnezeu care rezistă oricărui compromis cu ecumenismul și neutralizarea Cuvântului pur al lui Dumnezeu. Da, faceți-vă prieteni din oameni, explicați lucruri oamenilor. Fiți o parte importantă în comunitatea creștină! Dar realizați că am fost chemați într-un timp unic în istorie ca Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. Dumnezeu intenționează ca biserica Sa să avanseze fără compromisuri pe calea către orașul etern condus de Isus Hristos Însuși. Ne așteaptă zile grele ca rămășiță a lui Dumnezeu, oamenii vor primi tot ce diavolul poate arunca asupra noastră. Într-un fel încearcă să împiedice avansarea mișcării Advente a lui Dumnezeu. Știm că vine omega (sfârșitul) care îi va testa pe toți membrii Bisericii să se bazeze complet pe Dumnezeu și să evite înșelăciunea și compromisul mare și copleșitor. Nu faceți compromisuri! Nu vă compromiteți prin intrarea în activități ecumenice care vă iau și vă distrag de la înțelegerea dumneavoastră și de la credința în Cuvântul lui Dumnezeu. Priviți numai la Isus și la adevărul Său biblic deplin. Păstrează ce ai!

12. Păstrează ținta mântuirii noastre și a Evangheliei Veșnice – neprihănirea lui Hristos – neprihănirea Lui care ne îndreptățește prin credință și neprihănirea Lui care ne sfințește prin Duhul Sfânt care lucrează în noi. Neprihănirea lui Hristos este cea care ne va mântui, Hristos și Harul Său și nimic altceva. Efeseni 2:8-10 proclamă în Noul Testament proclamația care Geneza 3:15 a proclamat-o în Vechiul Testament și pentru toate timpurile. Efeseni 2:8-10 mărturisește: „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Căci noi suntem lucrarea Lui” permiteți-mi să repet „Căci noi suntem lucrarea Lui și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele.” Spre deosebire de mântuirea egocentrică prin fapte, Hristos ne cheamă să înțelegem că moartea Sa pe cruce, mijlocirea Sa actuală pentru noi, literal în locul cel mai Sfânt, al Sanctuarului Său ceresc literal și da, frați și surori, cred că există un sanctuar ceresc literal în ceruri și promisiunea vieții veșnice care este iminenta revenire a Sa. Vedeți, putem primi acestea și multele alte daruri pe care ni le dăruiește prin Harul Său. Promisiunea din Geneza 3:15 este pe cale să se împlinească când Dumnezeu a spus: „Vrăjmășie voi pune între tine și femeie, între sămânța ta și sămânța ei. Aceasta îți va zdrobi capul, și tu îi vei zdrobi călcâiul (lui Hristos).” Ce promisiune din partea lui Dumnezeu plină de autoritate, putere mântuitoare, distrugerea viitoare a diavolului și promisiunea vieții veșnice prin victoria lui Hristos asupra diavolului. Păstrează ce ai!

13. Păstrează toate cele 28 de Convingeri Fundamentale minunate ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, inclusiv înțelegerea noastră a profeției care culminează cu ultima avertizare din Daniel 8:14 și profeția de 2300 zile/ani care se încheie în 1844, începutul Judecății de Cercetare din cer, ce dezvăluie marea dragoste a lui Dumnezeu pentru poporul Său, așa cum este demonstrat în planul de mântuire și în slujirea din sanctuar. Această profeție și profeția lui Dumnezeu sunt foarte sigure și adevărate. Frații mei și surorile mele nu permiteți nimănui să încerce să vă descurajeze cu credința că trebuie să formulăm noi înțelegeri profetice deoarece suntem în secolul XXI. Nu fraților și surorilor, stâlpii lui Dumnezeu sunt siguri. Cuvântul Său este foarte sigur. Aceste minunate 28 de Convingeri Fundamentale sunt toate doctrine Hristocentrice din Biblie. Nu permiteți nimănui să vă spună: „Oh, este doar legalism, nu… Priviți doar la Isus.” Nu. Fiecare doctrină pe care o avem îl are pe Isus în mijloc. Păstrează ce ai!

14. Păstrează și bazează-te zilnic pe Domnul prin studiul personal al Bibliei și prin rugăciune. Cuvântul lui Dumnezeu te va susține prin tot ce vei trece. Păstrează ce ai!

15. Păstrează închinare biblică simplă, așa cum este descrisă în Apocalipsa 4, dând slavă numai lui Dumnezeu și nu ființelor umane. Păstrează ce ai!

16. Păstrează obiceiul de a dărui proactiv și pe scară largă cărțile inspirate divin ale Spiritul Profetic. Faceți parte din Proiectul Tragedia Veacurilor 2.0 în anii 2023 și 2024 și cu siguranță chiar acum dacă doriți, distribuind milioane și milioane de exemplare a versiunii complete a Tragediei Veacurilor. Frații și surorile mele această prețioasă carte nu este Biblia. Noi credem că Biblia este singura normă pentru credința noastră, este temelia. Dar Spiritul Profetic, inclusiv Tragedia Veacurilor, sunt mesaje trimise nouă, din partea lui Dumnezeu prin slujitorul Său Ellen White. Eu cred că Spiritul Profetic este unul dintre marile daruri date Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Pentru a ne îndrepta spre Biblie – Cuvântul scris și spre Isus – Cuvântul viu. Despre această carte, Ellen White însuși a spus că ea și-ar dori ca această carte să fie oferită mai mult decât oricare altă carte pe care a scris-o. Prietenii mei dragi, nu permiteți niciunui lider al bisericii, niciunui președinte de Conferință, niciunui președinte de Uniune, niciunui președinte de Diviziune, sau chiar președintelui Conferinței Generale, să vă spună vreodată să nu distribuiți Tragedia Veacurilor. Dumnezeu vrea ca noi să distribuim adevărul către oameni și această carte a adus mii, sute de mii de oameni către o înțelegere a erorii creștine, de la început către viitor. Dragii mei prieteni faceți parte din proiectul Tragedia Veacurilor 2.0. Dumnezeu vă va binecuvânta pe dumneavoastră și biserica dumneavoastră locală pentru acest lucru. Păstrează ce ai!

17. Păstrează credința fermă, așa cum subliniază tema sesiunii Conferinței Generale, că Isus vine în curând și că trebuie să te implici! Împărtășiți lumii că putem fi pregătiți pentru venirea Sa, că putem grăbi venirea Sa și că putem împărtăși această speranță a mântuirii prin dependența totală de Hristos și prin neprihănirea Sa care ne îndreptățește și care ne sfințește, permițând Duhului Sfânt să vorbească prin tine, prin mărturie personală și prin evanghelizare publică.

Mărturii pentru Comunitate, Volumul 9, paginile 116.1, indică: „Conducătorii din lucrarea lui Dumnezeu, ca niște generali înțelepți, trebuie să facă planuri pentru mișcări de înaintare pe toată linia. În plănuirea lor, ei trebuie să studieze în mod deosebit lucrarea care poate fi făcută de membrii laici pentru prietenii și vecinii lor. Lucrarea lui Dumnezeu de pe acest pământ nu poate fi terminată până când bărbații și femeile din rândul membrilor bisericii noastre nu se adună la lucru și nu-și unesc eforturile lor cu ale pastorilor și ale slujbașilor comunităților.”

Implicarea Totală a Membrilor implică pe toată lumea într-un program pe tot parcursul anului de mărturie evanghelistică cuprinzătoare și de misiune, prin toate formele sale. Așa cum am menționat deja la această sesiune a Conferinței Generale (GC), în noiembrie anul trecut, am avut privilegiu să predic într-o serie de întâlniri evanghelistice din Filipine – ce combinație minunată de activități evanghelistice de misiune planificate de Diviziunea Asia-Pacificul de Sud, Uniunea Filipineză de Nord, Uniunea Filipineză Centrală, Uniunea Filipineză de Sud și Radio Mondial Adventist împreună cu Hope Channel – minuni uimitoare de la Domnul! În ciuda pandemiei, aproximativ 124.000 de persoane au fost botezate anul trecut în Filipine, inclusiv peste 1.000 de persoane care cuprindeau foști rebeli și familiile lor. La acele întâlniri evanghelistice, Nancy a împărtășit subiecte de sănătate, iar eu am împărtășit adevărurile Biblice, pline de speranță pentru a Doua Venire, pline de puterea profetică a lui Hristos, pline de autoritatea lui Dumnezeu din istorie și din viitor. Vreau să vă spun că, de fiecare dată când predic aceste predici, sunt liniștit, redeșteptat, reformat și smerit de Cuvântul Scris al lui Dumnezeu și de Cuvântul Viu, Isus Hristos!

Vă îndemn cu tărie, pe toți, dacă puteți să predicați sau să vă implicați într-o serie Evanghelistică în acest an – pastori, administratori ai Bisericii, profesori, profesioniști din domeniul sănătății, membri ai Bisericii, bătrâni și tineri – toți – toți revenind la adevăratele voastre rădăcini ale motivului pentru care suntem aici – de a proclama mesajul Evangheliei și speranța revenirii iminente a lui Hristos. Nancy și cu mine încercăm să predicăm o serie Evanghelistică în fiecare an și vă îndemn să faceți același lucru. Sau să participați. Sau să fiți implicați în mărturisire personală, vă va revoluționa viața și angajamentul personal față de acest adevăr prețios, ajungând la mulți cu mesajul Advent. După cum spune tema sesiunii noastre GC, „Isus vine! Implică-Te!” Păstrează ce ai!

18. Păstrează inspirația biblică, respingând umanismul și cultura socială populară care încearcă să distrugă revelația lui Dumnezeu. Păstrează ce ai!

19. Păstrează frumusețea sanctuarului și a serviciilor sale care indică spre Evanghelia veșnică – Isus Hristos, Mielul jertfit pe cruce. Citim în Evenimentele zilelor din urmă, o compilație din scrierile lui Ellen White pagina 177.3:„Vrăjmașul va introduce teorii false, cum ar fi învățătura că Sanctuarul nu există. Acesta este unul din punctele de doctrină cu privire la care va avea loc o îndepărtare de la credință.” Fraților și surorilor. Păstrați ce aveți!

20. Păstrează principiul biblic zi/an de interpretare a profeției biblice, permițând Bibliei însăși, să se interpreteze singură. Abordarea istorică ne arată că aceasta s-a desfășurat cu exactitate conform Cuvântului lui Dumnezeu. Fraților și surorilor… Păstrați ce aveți!

21. Păstrează abordarea istoric biblică sau mai este numită și abordarea istoric gramaticală de a interpreta Scriptura. Este singura abordare hermeneutică aprobată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. Păstrează ce ai!

22. Păstrează înțelegerea Biblică și a Spiritul Profetic, înțelegând că zguduirea și cernerea Bisericii lui Dumnezeu va avea loc înainte ca Hristos să se întoarcă. Evenimentele ultimelor zile, pagina 180.3,5, ne spune: „În curând, poporul lui Dumnezeu va fi supus unor încercări grele și cea mai mare parte dintre aceia care acum par a fi sinceri și credincioși, se vor dovedi a fi din metal lipsit de valoare”… Vreau să mă opresc aici pentru un moment. Doar prin Harul lui Isus Hristos, această frumoasă familie de reprezentanți din întreaga lume nu va fi inclusă în acea profeție de a fi doar un metal obișnuit, însemnând fără nici o valoare. Prin Harul lui Dumnezeu sper ca fiecare dintre voi să fie atât de credincioși Cuvântului lui Dumnezeu așa încât vom fi cu toții prezenți și îl vom aștepta pe Isus ca să vină. „Biserica poate părea că este pe punctul de a cădea, dar nu va cădea. Ea va rezista, iar păcătoșii din Sion vor fi cernuți, și pleava va fi despărțită de grâul cel prețios. Aceasta va fi o încercare teribil de grea,” până acum am citat „dar trebuie totuși să aibă loc.” Păstrează ce ai!

23. Păstrează înțelegerea prețioasă că suntem rămășița Mondială a lui Dumnezeu, a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea prezentă în peste 200 de țări care se sprijină reciproc, evitând conceptul de congregaționalism care distruge misiunea. Mărturii, Volumul 6, pagina 27 afirmă: „Lucrarea misionară internă va fi mult mai dezvoltată în toate privințele atunci când se dă pe față un spirit mai liberal, mai plin de lepădare de sine, și mai plin de jertfire de sine pentru prosperitatea misiunilor externe, deoarece prosperitatea” acesta e principiul prieteni, gândiți-vă aceia dintre dumneavoastră care sunt tentați să păstreze ce ei au, ascultați acest lucru: „prosperitatea lucrării din patrie”, lucrării de unde vă aflați „depinde în mare măsură, sub binecuvântarea lui Dumnezeu, de reflexul influenței lucrării evanghelice săvârșite în țările îndepărtate.” Haideți să fim o biserică mondială care are părtășie unii cu alții. Păstrează ce ai!

24. Păstrează-te legat de temelia minunată a guvernării lui Dumnezeu bazată pe iubire – Legea Sa Eternă, inclusiv cele Zece Porunci ale Sale. Noi nu păzim legea lui Dumnezeu prin propria noastră putere, ci numai dacă ne sprijinim pe Hristos și pe neprihănirea Lui. Putem fi siguri, să vedem ce spune Evenimentele ultimelor zile, pagina 180.4 indică: „Când religia Lui Hristos va fi disprețuită până la extrem, când Legea Sa va fi mai nesocotită decât oricând înainte, atunci va trebui să avem cel mai fierbinte zel și cea mai neclintită hotărâre. Încercarea la care vom fi supuși va fi aceea de a rezista în apărarea adevărului și a neprihănirii, în timp ce majoritatea ne părăsește, și de a purta bătăliile Domnului, atunci când campionii sunt rari – acesta va fi testul nostru. În acel timp, va trebui”, citez „să acumulăm căldură din răceala altora, curaj din lașitatea lor și loialitate din trădarea lor.” Fraților și surorilor Păstrați ce aveți!

Iată punctul final, deși nu am terminat încă.

25. Păstrează planul special al lui Dumnezeu de reformă a sănătății și de misiune medicală cuprinzătoare, în timp ce susțineți un stil de viață sănătos al celor opt remedii naturale ale lui Dumnezeu—o alimentație bună, exerciții fizice regulate, utilizarea amplă a apei, cumpătare în toate lucrurile, aer curat, somn și odihnă adecvată. Veți avea parte de ceva somn după Sesiunea CG și asta este bine. Încredere în puterea divină. Planul de sănătate al lui Dumnezeu respinge alcoolul, tutunul, drogurile ilicite și stilurile de viață necorespunzătoare, incompatibile cu principiile biblice și ale Spiritului Profetic. Reforma sănătății este planul lui Dumnezeu pentru cea mai abundentă viață posibilă pe acest pământ. Pregătindu-ne pentru revenirea iminentă a lui Isus, citiți și respectați sfatul lui Dumnezeu pentru sănătate ca parte a soliei îngerului al treilea, ferindu-vă de orice vă va pângări, totul prin puterea Duhul Sfânt. Păstrează ce ai!

Frații și surorile mele, în timp ce am trecut în revistă aceste douăzeci și cinci de puncte, și altele ar putea fi adăugate, rămâneți fermi pe uimitorul adevăr biblic al lui Dumnezeu pentru acest timp. Nu vă lăsați distrași, ci concentrați-vă pe deplin asupra Cuvântului lui Dumnezeu și asupra sfatului Spiritului Profetic care ne oferă o conexiune cu Dumnezeu, speranță pentru viitor și motivul pentru care suntem Adventiști de Ziua a Șaptea.

În concluzie, să ne concentrăm asupra chemării noastre specifice realizate de către Dumnezeu ca rămășiță a Bisericii Sale din zilele din urmă, pentru ultimele zile ale istoriei pământului de a proclama în întreaga lume soliile celor trei îngeri din Apocalipsa 14 și al patrulea înger corespunzător din Apocalipsa 18. Domnul ne cheamă să facem parte din mișcarea și misiunea Sa din ultimele zile. Aceștia sunt Adventiștii de Ziua a Șaptea – Biserica Rămășiței lui Dumnezeu chemată să prezinte în întregime adevărurile prețioase ale lui Dumnezeu tuturor celor care vor asculta cu o inimă deschisă.

Permiteți Duhului Sfânt să vă revitalizeze spiritual viața, familia, activitățile, lucrarea pentru Domnul și pentru biserica locală. Să ne rugăm cu seriozitate pentru căderea Ploii Târzii a Duhului Sfânt și pentru a realiza această lucrare în viețile noastre. Avem nevoie de redeșteptare, reformă, pocăință și umilință, permițând Duhului Sfânt să ne conducă. În ultimele luni, le-am cerut membrilor Bisericii să se roage cu seriozitate ca Duhul Sfânt să preia controlul asupra acestei sesiuni a Conferinței Generale din 2022 și îl lăudăm pe Dumnezeu pentru acest lucru. Inimile noastre sunt împrospătate și inspirate să realizeze ceea ce Dumnezeu ne-a pregătit pentru noi în aceste ultime zile ale istoriei pământului de când Dumnezeu a format Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, Biserica Rămășiței Sale, de a proclama Cele Trei Solii Îngerești ale Sale din Apocalipsa 14.

Mărturii, Volumul 9, Pagina 19.1 spune: „Într-un sens special, adventiștii de ziua a șaptea au fost puși în lume ca străjeri și purtători de lumină. Lor le-a fost încredințată ultima avertizare pentru o lume ce piere. Asupra lor luminează lumina minunată din Cuvântul lui Dumnezeu. Lor le-a fost dată o lucrare de cea mai mare însemnătate — proclamarea primei, a celei de a doua și a treia solii îngerești. Nu e o altă lucrare de o așa mare importanță. Ei nu trebuie să îngăduie ca altceva să le absoarbă atenția.”

Cele Trei Solii Îngerești

Deoarece aceste mesaje sunt atât de importante pentru misiunea noastră ca Adventiști de Ziua a Șaptea, aș dori, în următoarele câteva minute… Știu că am depăși puțin timpul, cer indulgența dumneavoastră în timp ce terminăm aceste puncte importante, extrem de importante ale acestor solii, amintindu-ne care este cu adevărat misiunea noastră dată de Dumnezeu.

Citim în Apocalipsa 14:6: „Și am văzut un alt înger, care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie veșnică, pentru ca s-o vestească locuitorilor pământului, oricărui neam, oricărei seminții, oricărei limbi și oricărui norod.” Centrul celor Trei Solii Îngerești este neprihănirea lui Isus Hristos — neprihănirea Sa care ne îndreptățește și ne sfințește. Temelia Evangheliei Veșnice se bazează pe Isus Hristos, neprihănirea Sa și marea Sa jertfă pentru noi. Ca urmași ai lui Hristos, noi Îl proclamăm pe El pentru că suntem conectați cu El și cu neprihănirea Lui.

Primul înger

Versetul 7 proclamă: „El zicea cu glas tare: „Temeți-vă de Dumnezeu și dați-I slavă, căci a venit ceasul judecății Lui, și închinați-vă Celui ce a făcut cerul și pământul, marea și izvoarele apelor!” Vocea acestui prim înger este tare, astfel încât toată lumea va auzii și va da slavă și laudă lui Dumnezeu.

Textul indică: „căci a venit ceasul judecății Lui.” Da, suntem judecați. În 1844,  judecata de cercetare a început în locul preasfânt din cer, în timp ce Domnul a început să revizuiască viețile oamenilor care au trăit de-a lungul istoriei. În curând, într-o zi, perioada de probă se va încheia, motiv pentru care este vital pentru noi să ne sprijinim întotdeauna pe Isus și pe neprihănirea Sa.

Această judecată se desfășoară înaintea întregului univers ca să spună tuturor că minunatul caracter al iubirii lui Dumnezeu este drept, pur, perfect și adevărat. Noi trebuie să ne închinăm Celui care a făcut cerul, pământul și marea, care se leagă de solia îngerului al treilea, ceea ce înseamnă că Dumnezeu este Creatorul Atotputernic. Noi trebuie să ne închinăm Lui în Sabatul zilei a șaptea, care este un semn/sigiliu distinct al autorității Sale.

Va fi unul dintre marile subiecte controversate ale zilelor de pe urmă, deoarece sigiliul lui Dumnezeu este păzirea Sabatului zilei a șaptea, în timp ce semnul fiarei va fi păzirea duminicii. Va veni timpul să luăm decizia finală, cui să ne închinăm, indicând unde se află loialitatea noastră – față de Dumnezeu, închinându-ne în Sabatul Său Sfânt, al zilei a șaptea, indiferent de consecințe; sau urmând fiara, care și-a stabilit ziua falsă de închinare duminica. În acel moment, cei care aleg să țină duminica vor primi semnul fiarei, atunci, nu înainte.

Tragedia Veacurilor afirmă clar la paginile 604.3, 605.2: „O dată ce problema a fost prezentată clar înaintea omului, oricine va călca Legea lui Dumnezeu pentru a asculta de legiuirea omenească primește semnul fiarei… Sabatul va constitui proba cea mare a credincioșiei, căci el este adevărul pus în discuție în mod deosebit. Când va fi adusă încercarea finală asupra oamenilor, se va trage linia de deosebire dintre aceia care Îl slujesc pe Dumnezeu și aceia care nu-L slujesc. În timp ce păzirea sabatului neadevărat pentru a asculta de legea statului, contrară poruncii a patra, va fi o recunoaștere fățișă a apartenenței la o putere care este în opoziție cu Dumnezeu, păzirea Sabatului adevărat, în ascultare de Legea lui Dumnezeu, este o dovadă de credincioșie față de Creator. Pe când o categorie, care primește semnul supunerii față de puterile pământești, primește semnul fiarei, cealaltă, alegând semnul supunerii față de autoritatea divină, primește sigiliul lui Dumnezeu.”

Al doilea înger

Apocalipsa 14:8 afirmă: „Apoi a urmat un alt înger, al doilea, și a zis: „A căzut, a căzut Babilonul, cetatea cea mare, care a adăpat toate neamurile din vinul mâniei curviei ei!”” Aceasta este biserica de-a lungul Evului Mediu care este și astăzi condusă de papalitate. Potrivit profeției biblice, ea se va uni cu protestantismul apostat și spiritismul pentru a forma puterile triumvirate, care încearcă să forțeze supunerea tuturor celor care respectă cu fidelitate Cuvântul lui Dumnezeu. Vreau să vă spun că iubim pe fiecare, arătăm respect pentru toate religiile. Dar există doar un singur adevărat Dumnezeu, și un singur Adevăr de la Tronul Său din ceruri.

Babilonul, un simbol al confuziei complete, al haosului și al amestecului de adevăr și erezie, este căzut pentru că reprezintă pe diavolul și influențele satanice care induc în eroare oamenii. Tragedia Veacurilor, pagina 588.1, spune: „Prin cele două rătăciri mari, nemurirea sufletului” acea minciună falsă a diavolului că ceva trăiește dincolo de moarte Cea ce este greșit, nu este biblic, citez „și sfințirea duminicii, Satana îi va aduce pe oameni în robia amăgirilor sale.”

Nu credem în nemurirea sufletului, dar diavolul  încearcă să aducă acea înșelăciune pentru a provoca confuzie și a deschide ușa spiritismului care se va combina cu puterea Romană și a Protestantismul apostat formând o uniune pentru a înșela oamenii – acesta este Babilonul.

Continuând cu textul din Tragedia Veacurilor,  pagina 588.1: „Prin cele două rătăciri mari, nemurirea sufletului și sfințirea duminicii, Satana îi va aduce pe oameni în robia amăgirilor sale. În timp ce prima pune temelia pentru spiritism, ultima creează o legătură de simpatie cu Roma. Protestanții din Statele Unite se vor afla în primele rânduri pentru a întinde mâna peste abis și a prinde mâna spiritismului; ele vor trece peste abis pentru a da mâna cu puterea romană; și sub influența acestei uniri întreite, această țară” se referă la Statele Unite unde suntem acum. Vă spun că sunt cetățean al acestei țări și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru această țară. Dar vreau să vă spun că aceasta ne așteaptă în viitor. Această țară „va merge pe urmele Romei, pentru a călca în picioare drepturile conștiinței.” Aceasta nu este o profeție condiționată; ea confirmă Apocalipsa 13 și 14.

Statele Unite, reprezentate de fiara cu două coarne din Apocalipsa 13:11, vor respinge chiar fundamentele pe care a fost întemeiată. Cele două coarne ale sale reprezintă republicanismul, nu partidul, aceasta este forma de guvernare numită republică, iar cealaltă reprezentând protestantismul. Această fiară cu două coarne va crea o imagine fiarei printr-o lege națională duminicală. Puteți fi siguri de asta. Va veni.

Apocalipsa 13:12 afirmă: „Ea lucra cu toată  puterea fiarei dintâi înaintea ei și făcea ca pământul și locuitorii lui să se închine fiarei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.” Acest lucru arată clar că imaginea fiarei – Statele Unite combinate cu protestantismul apostat – vor iniția activități pentru a sprijini fiara și o lege duminicală și vor face ca întregul pământ să se închine fiarei a cărei rană de moarte este vindecată. Vor exista legi duminicale naționale și internaționale care îi vor priva pe toți creștinii adevărați care cred în Biblie din întreaga lume, de libertatea lor religioasă și de libertatea de conștiință.

Diavolul, susținătorii săi și ziua sa falsă de închinare vor părea că au triumfat, dar nu va dura mult. Marele semn al autorității lui  Dumnezeu ca Creator, Sabatul zilei a șaptea, va fi pecetea poporului Său și va triumfa pentru totdeauna când Isus se va întoarce să-și ia poporul acasă în cer.

Al treilea înger

Apocalipsa 14:9 și 10 spune: „Apoi a urmat un alt înger, al treilea, și a zis cu glas tare: „Dacă se închină cineva fiarei și icoanei ei și primește semnul ei pe frunte sau pe mână, va bea și el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui, și va fi chinuit în foc și în pucioasă înaintea sfinților îngeri și înaintea Mielului. Și fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Și nici ziua, nici noaptea n-au odihnă cei ce se închină fiarei și icoanei ei și oricine primește semnul numelui ei!””

Primirea acestui semn pe frunte reprezintă o  acceptare conștientă și o credință a în instrucțiunile fiarei. Primirea semnului pe mână reprezintă faptul că, chiar dacă s-ar putea să nu crezi instrucțiunile, îți veți sacrifica viața veșnică pur și simplu pentru a salva temporar viața fizică actuală.

În Evenimentele ultimelor zile, pagina 224.1,2,3, citim: „Semnul fiarei este sabatul papal… Când va veni încercarea, se va arăta limpede ce este semnul fiarei. Este respectarea duminicii… Semnul sau sigiliul lui Dumnezeu este dat pe față prin respectarea Sabatului zilei a șaptea, monumentul operei creațiunii Domnului…. Semnul fiarei este opusul acestuia, respectarea primei zile a săptămânii.”

Frați și surori, sprijiniți-vă pe Hristos, pe Cuvântul Său Sfânt și pe Spiritul Său Profetic în timp ce ne pregătim pentru ceea ce va veni în curând. Gândiți-vă la acest lucru, Evenimentele ultimelor zile, paginile 136-137 spun, „Lumea întreagă va fi incitată la vrăjmășie împotriva adventiștilor de ziua a șaptea, pentru că ei nu îi vor aduce papalității omagiul lor, prin cinstirea duminicii, care este instituția acestei puteri antihristice”… Întreaga lume creștină va fi împărțită în două mari clase: vă spun în cuvintele mele, numai două nu trei sau patru, numai două cei „care păzesc poruncile lui Dumnezeu și țin mărturia lui Isus Hristos” și cei care se închină fiarei și chipului ei și primesc semnul ei.”

Soliile celor trei îngeri se încheie cu minunatul verset 12: „Aici este răbdarea sfinților, care păzesc poruncile lui Dumnezeu și credința lui Isus.” Prin harul și puterea Lui Dumnezeu, să ținem toate poruncile lui Dumnezeu și să avem credință deplină în Isus.

Unitatea

În timp ce mesajele celor trei îngeri sunt proclamate, Duhul Sfânt ne va călăuzi să fim uniți. În cartea Principii pentru liderii creștini, pagina 306.2, citim: „Harul Său transformator asupra inimilor umane va duce la o unitate care nu a fost încă realizată, pentru că toți cei care sunt asimilați lui Hristos vor fi în armonie unii cu alții. Duhul Sfânt va crea unitatea… Sunt instruită să le spun Adventiștilor de Ziua a Șaptea din întreaga lume:” atunci când citești o frază ca aceasta să ascultați foarte atent. „Dumnezeu ne-a chemat ca popor să fim o comoară deosebită pentru El însuși. El a hotărât ca biserica Sa de pe pământ să rămână perfect unită în Duhul și îndrumarea Domnului oștirilor până la sfârșitul timpului.”

Când poruncile puternice ale celui de-al treilea înger sunt proclamate, vor exista răspunsuri neobișnuite. În Principii pentru liderii creștini, pagina 307.1, citim: „Până acum, cei care au prezentat adevărurile soliei îngerului al treilea au fost adesea considerați ca simpli alarmiști. Predicțiile lor că intoleranța religioasă va câștiga controlul în Statele Unite, că Biserica și statul se vor uni pentru a-i persecuta pe cei care păzesc poruncile lui Dumnezeu, au fost declarate neîntemeiate și absurde. S-a declarat cu încredere că acest pământ” vorbește despre această țară. „nu ar putea deveni niciodată altceva decât ceea ce a fost – apărătorul libertății religioase. Slavă Domnului astăzi pentru libertatea religioasă ce ne-a fost permisă de acest Guvern în această țară, de a ne întâlni în această arenă, astăzi. Lăudat fie Domnul pentru acest lucru! Continuând „Dar, pe măsură ce problema impunerii respectării duminicii este foarte răspândită, evenimentul despre care mulți s-au îndoit și nu au crezut, se vede că se apropie, iar a treia solie va produce un efect pe care nu l-ar fi putut avea înainte.”

Deci frații și surorile mele, după cum vă puteți da seama acesta este un mesaj important. Și vă mulțumesc pentru răbdarea dumneavoastră. Am lucrat la acest mesaj, vreau să împărtășiți aceste prețioase trei solii îngerești cu bunătate cerească și iubire creștină, nu loviți peste cap pe oameni cu ele. Împărtășiți-le cu un zâmbet. Aceste solii nu numai că au o avertizare puternică, dar împărtășesc o mare speranță prin neprihănirea lui Hristos, așa cum este revelată în Evanghelia Veșnică. Deci, nu obosiți sau nu vă descurajați. Nu dați loc plângerilor și scepticismului. Nu vă îndepărtați de Domnul și de misiunea pe care ne-a încredințat-o. Priviți la Hristos și trăiți în timp ce răspundeți la instrucțiunile lui Dumnezeu pentru poporul rămășiței zilelor din urmă. Suntem la hotarul țării promise în timp ce vedem apropierea celei de-a doua veniri a lui Hristos. Dar diavolul dorește să ne descurajeze așa cum a făcut cu Israeliții înainte de intrarea lor în țara promisă.

Priviți la Hristos

Ei rătăciseră în deșert și au obosit – s-au plâns cu amărăciune împotriva lui Dumnezeu; și-au pierdut concentrarea asupra a ceea ce Dumnezeu le-a rezervat ca popor al făgăduinței Sale. Numeri 21:4-9 spune, „Au plecat de la muntele Hor pe drumul care duce spre Marea Roșie, ca să ocolească țara Edomului. Poporul și-a pierdut răbdarea pe drum și a vorbit împotriva lui Dumnezeu și împotriva lui Moise: „Pentru ce ne-ați scos din Egipt ca să murim în pustie? Căci nu este nici pâine, nici apă și ni s-a scârbit sufletul de această hrană proastă.” Vorbeau de mană. „Atunci, Domnul a trimis împotriva poporului niște șerpi înfocați, care au mușcat poporul, așa încât au murit mulți oameni în Israel. Poporul a venit la Moise și a zis: „Am păcătuit, căci am vorbit împotriva Domnului și împotriva ta. Roagă-te Domnului ca să depărteze de la noi acești șerpi.” Moise s-a rugat pentru popor. Mulțumim Domnului pentru oamenii care se roagă Prietene, Path Lingley, ești un războinic al  rugăciunii, care stă în al treilea rând. Fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze pe tine și pe atâția alții care sunt războinici ai rugăciunii pentru Dumnezeu. Moise s-a rugat și apoi „Domnul a zis lui Moise: „Fă-ți un  șarpe înfocat și spânzură-l de o prăjină; oricine este mușcat și va privi spre el va trăi.” Moise a făcut un șarpe de aramă și l-a pus într-o prăjină și oricine era mușcat de un șarpe și privea spre șarpele de aramă trăia.

Singura noastră mântuire în acest timp de scepticism, îndoială, cinism și resentimente împotriva lui Dumnezeu este să privim la Hristos și să trăim. Patriarhi și profeți, pagina 430, „Înălțarea șarpelui de aramă trebuia să-i aducă lui Israel o învățătură însemnată. Ei nu se puteau salva singuri de sub puterea ucigătoare a otrăvii din rănile lor. Numai Dumnezeu putea să-i vindece. Și, cu toate acestea, ei trebuia să dea pe față credință în mijloacele rânduite de El. Ca să trăiască, trebuiau să privească. Credința îi făcea să fie bine primiți de Dumnezeu și, prin faptul că priveau la șarpe, își dovedeau credința. Ei știau că nu este nici o putere în șarpe, dar acesta era un simbol al Domnului Hristos; și astfel nevoia credinței în meritele Lui a fost prezentată minții lor.”

Dragii mei frați și surori, nu vă pierdeți credința în Hristos și  promisiunile Sale pentru poporul rămășiței zilelor din urmă, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. Priviți la Hristos, la meritele Sale, la neprihănirea Sa, la adevărul Său biblic veșnic și vom trăi.

Hristos al căii înguste”

În birourile Ellen G White Estate de la sediul Conferinței Generale, un tablou mare numit „Hristos al căii înguste” descrie poporul lui Dumnezeu care se deplasează pe o cale înșelătoare. Mulți dintre voi poate l-ați văzut și ați fost impresionați de modul în care veteranul artist Adventist de Ziua a Șaptea, Elfred Lee descrie viziunea lui Ellen White care arată necazurile și triumfurile bisericii rămășiței lui Dumnezeu a zilelor din urmă în timp ce se deplasează de-a lungul căii din ce în ce mai înguste. Atâta timp cât poporul lui Dumnezeu – atât individual, cât și ca trup unit – își țin ochii fixați la Hristos din fața căii și nu își compromit credința, ei sunt în siguranță. Să nu ne mai uităm unii la alții, să nu mai căutăm așa-numiții  „experți” din afară, să nu mai căutăm influențele lumești, să nu mai facem compromisuri, să nu mai căutăm gândirea teologică eronată, să nu mai căutăm metode de creștere a Bisericii concepute de oameni și să ne întoarcem ochii asupra lui Isus și asupra instrucțiunilor Sale cerești. Isus Hristos este adevăratul conducător al acestei Biserici. Nu sunt eu. Eu sunt doar un umil slujitor ca dumneavoastră. Isus este singurul care ne poate îndruma în siguranță spre casa noastră cerească, privind numai spre El în fiecare zi.

Într-o zi foarte curând, vom privi în sus pe cerul dinspre est și vom vedea un nor mic apropiindu-se, cam de mărimea unei jumătăți a unei mâinii de om. Ne vom da seama că e cea de-a Doua Venire a lui Hristos. Acel nor va deveni din ce în ce mai luminos și mai mare și mai mare, tot cerul s-a deschis pentru acest eveniment culminant și în mijlocul acelui nor, îl vom vedea pe Isus. Vom spune: „Acesta este Dumnezeul pe care L-am așteptat și El ne va mântui.” Isus va privi în jos și va spune: „Bine, robi buni și credincioși, intrați în bucuria Domnului vostru”… și vom urca la cer împreună. Tânjesc după acea zi. Veți vedea pe cei dragi care au murit în Domnul. Dar cel mai important lucru – îl vom vedea pe Isus. Te vei uita în jur și îi vei vedea pe cei pe care i-ai invitat pentru că ai spus: „Da, Doamne, am păstrat adevărul pe care mi l-ai dat, m-am angajat în Implicare Totală a Membrilor și am spus „EU VOI MERGE” și voi lua parte la împărtășirea mesajului lui Dumnezeu pentru ultimele zile către această lume. Vedeți, prieteni, Isus a spus, în acel Consiliu ceresc al Păcii cu Tatăl, „Voi merge pe pământ și Îmi voi da viața”. El a spus ucenicilor Săi: „Duceți-vă în toată lumea” și El a zis, ne spune nouă, „Mergeți!”, în timp ce ne pregătim pentru iminenta revenire a lui Hristos, să vedem pe prețiosul nostru Domn că apare, noi vom fi trimiși de către El. Ce privilegiu să urmezi exemplul lui Isus prin faptul că mergem.

Ce zi minunată va fi aceea când Isus va veni și noi Îl vom vedea. Charles Haugabrooks, ne conduce în muzică, ce privilegiu să lucrez cu el. Pastorul Mark Finley și eu am lucrat cu Charles la întâlnirile evanghelistice, recent în Indianapolis, Ce ocazie minunată, să-L vezi pe Dumnezeu lucrând în inimile oamenilor și soliile pe care Dumnezeu le cântă prin Charles. Lui i se alătură astăzi Annika Anderson Ce privilegiu ca amândoi să ne cânte împreună „Noi îl vom vedea”

„Noi îl vom vedea”

„Cerul se va deschide

Pregătindu-I intrarea

Stelele îl vor aplauda

Cu tunete de laudă

Lumina dulce din ochii Lui îi va întări pe cei care așteaptă

Și Îl vom vedea apoi, față în față

O, Îl vom privi, Îl vom vedea

Față în față în toată gloria Lui

O, Îl vom vedea, da, Îl vom vedea

Față în față, Mântuitorul și Domnul nostru

Îngerul va suna, strigătul venirii Sale

Și cei ce dorm se vor ridica, de acolo, din locul adormit

Și cei rămași, se vor schimba într-o clipă

Și Îl vom vedea apoi, față în față

Noi Îl vom vedea, o, da, Îl vom vedea

Față în față în toată gloria Lui

Noi Îl vom vedea față în față

Mântuitorul și Domnul nostru

Îl vom vedea pe El, Mântuitorul și Domnul nostru

Mântuitorul și Domnul!”

Apel

Frați și surori din întreaga lume, aceia dintre dumneavoastră care ne privesc în direct. Aceia dintre dumneavoastră aici din sală. Dacă doriți să-L priviți pe Regele care vine și să vă dedicați lui Hristos și prețioasei Sale mișcări Advente de la sfârșit… și vreți să spuneți: „Da, Doamne, mă voi implica și, prin puterea Duhului Sfânt, voi proclama iubirea Ta infinită și voi împărtăși Soliile celor Trei Îngeri pentru zilele din urmă către o lume care are nevoie de vestea bună a Evangheliei Veșnice în timp ce ne apropiem de revenirea lui Hristos”, vrei să mi te alături în timp ce acceptăm angajamentul față de chemarea Lui chiar acum?

Amin.

Să ne rugăm împreună.

Rugăciune

Bunul nostru Tată din ceruri, Vezi poporul Tău stând în fața Ta. După acest imn maiestos care n-a îndreptat  privirea către revenirea iminentă a lui Isus, când Îl vom vedea pe Isus.

Acum, Doamne, trimite pe poporul Tău în calea lor. Dă-le puterea Duhului Sfânt, ca nu numai să proclame, dar și să trăiască prețiosul Cuvânt al lui Dumnezeu. Doamne, ne încredințăm în mâinile Tale! Folosește-ne, în timp ce spunem: „Da, Doamne,  Eu voi merge”. Doamne folosește-ne pentru a împărtăși cu alții, prețioasa iubire a lui Dumnezeu, Caracterul Său și iminenta Sa revenire. Mulțumesc că ne-ai ascultat această rugăciune. În numele lui Isus am cerut toate acestea. Amin.

Vă rugăm să rămâneți în picioare, în timpul ultimului imn și apoi vom cere binecuvântarea. Domnul să vă binecuvânteze pe fiecare dintre voi!

Articolul din limba Engleză.

traducerea: Daniel C. Paraschivescu și Veronica-Dana Tudorancea

Articolul anterior