Profețiile împlinite partea a 2-a
Profețiile împlinite partea a 2-a

Profețiile împlinite partea a 2-a - Tragedia veacurilor capitolul 22

Articole 11 octombrie 2023

Profețiile împlinite partea a 2-a

În această săptămână, pastorul Ted Wilson continuă să vorbească despre capitolul 22 din Tragedia veacurilor, intitulat „Profețiile împlinite”, în care primii credincioși ai Mișcării Advente așteptau cu nerăbdare apropiata revenire a lui Hristos și le-au împărtășit această veste uimitoare altora. Dar, din nou, au fost sortiți dezamăgirii. Hristos nu a revenit pe 22 octombrie 1844, așa cum se așteptau. Însă chiar și această dezamăgire imensă a fost prevestită în Scriptură.

Un grup mare de oameni care se declaraseră credincioși și-au renegat credința și nu au mai revenit niciodată asupra deciziei. Asemenea lui Iona, L-au învinovățit pe Dumnezeu și au preferat să moară decât să trăiască. Cu toate acestea, unii nu înțelegeau pe deplin de ce Isus nu venise, dar nu au renunțat la credința lor. Ei erau convinși că profețiile erau corecte, credeau în Cuvântul lui Dumnezeu și știau că răspunsul se află în paginile sfinte ale Scripturii.

Pentru a afla mai multe despre „Profețiile împlinite” și relevanța lor pentru experiența noastră actuală, citiți Tragedia veacurilor de Ellen White la adresa https://greatcontroversyproject.org/ și însoțiți-ne săptămâna viitoare pentru mai multe detalii.

Articolul anterior

Profețiile împlinite partea a 2-a