Redeșteptare și Reformă [Cum ne vorbesc acestea astăzi?] - Pastorul Ted Wilson

Articole 3 December 2021

Redeșteptare și Reformă

În timp pășim în ultima lună a acestui an, pastorul Ted Wilson vă invită să reflectați asupra acestei întrebări importante: „L-ai pus pe Dumnezeu pe primul loc în viața ta în acest an?”

Ca și creștini, este o bună practică să contemplăm la modul în care folosim resursele date de Dumnezeu. Ce moment perfect pentru a examina modalitățile prin care Îl putem pune pe Dumnezeu pe primul loc în viața noastră!

Ca atare, sărbătorim această săptămână de redeșteptare a isprăvniciei. Această săptămână de redeșteptare a isprăvniciei este o inițiativă anuală în care adventiștii de ziua a șaptea din întreaga lume sunt invitați să-și reînnoiască angajamentul față de Dumnezeu ca administratori ai Săi.

Ea se concentrează asupra reformei practice ca răspuns la îndemnul pe care îl avem în cartea Sfaturi pentru o slujire creștină eficientă, pag. 41-42: „O renaștere și o reformă trebuie să aibă loc sub slujirea Duhului Sfânt. Reînviorarea și reforma sunt două lucruri diferite. Reînviorarea semnifică o înnoire a vieții spirituale, o readucere la viață a puterilor minții și ale inimii, o înviere din moartea spirituală. Reforma semnifică o reorganizare, o schimbare a ideilor și a teoriilor, a obiceiurilor și a practicilor. … Reînviorarea și reforma trebuie să-și aducă la îndeplinire lucrarea lor și să fie combinate în această lucrare.” (Sfaturi pentru o slujire creștină eficientă, p 41-42.)

Pentru a ne ajuta în acest efort, Departamentul de Isprăvnicie al Conferinței Generale a creat o resursă minunată ce poate fi descărcată, aceasta este „Dumnezeu mai întâi”. Este disponibil în engleză, spaniolă, franceză și portugheză. O puteți avea de aici: stewardship.adventist.org/stewardship-revival-week-2021.

Această frumoasă revistă conține șapte predici biblice, care ne ajută să ne concentrăm asupra a ceea ce contează cel mai mult, urmat de un apel la acțiune. Scopul său este să ne determine să decidem să-L punem pe Dumnezeu pe primul loc în șapte aspecte cruciale ale vieții noastre spirituale. În acest fel, suntem îndrumați să dezvoltăm o relație cu Dumnezeu. Această călătorie a credinței ar trebui să devină un exercițiu continuu de încredere în El.

Gândește-te la tot ce a făcut Dumnezeu pentru tine. Luați în considerare această promisiune minunată găsită în predica lui Hristos de pe munte: „Nu vă îngrijorați, dar, zicând: „Ce vom mânca?” sau: „Ce vom bea?” sau: „Cu ce ne vom îmbrăca?” Fiindcă toate aceste lucruri Neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți trebuință de ele. Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Nu vă îngrijorați, dar, de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6:31-34) Să-L punem pe Dumnezeu pe primul loc în viața noastră și să culegem binecuvântările pe care Dumnezeu le va revărsa asupra noastră!