Reforma în Franța partea 1
Reforma în Franța partea 1

Tragedia veacurilor capitolul 12: Reforma în Franța partea 1

Articole 28 aprilie 2023

Reforma în Franța partea 1

Săptămâna aceasta, pastorul Ted Wilson abordează capitolul doisprezece din Tragedia veacurilor, „Reforma în Franța”, în care un distins profesor, Jacques Lefevre, a dat peste o Biblie în biblioteca Universității din Paris și a început să o citească. Convins că cea mai mare nevoie a timpului său era o întoarcere la Scriptură, Lefevre s-a hotărât să o studieze cu seriozitate și să le-o predea studenților săi.

În timpul în care Martin Luther tipărea Biblia în limba germană, Jacques Lefevre a tradus Noul Testament în franceză. Pe măsură ce Reforma creștea în Franța, William Farel, un student al lui Lefevre, a început să răspândească mesajul mântuirii prin credință, iar în scurt timp l-a urmat episcopul de Meaux. Creșterea rapidă a Reformei a alarmat Roma, iar persecuția a cuprins Franța. Ce s-a întâmplat cu acești reformatori timpurii?

Pentru a afla mai multe despre Continuarea Reformei din Germania și despre cum se leagă aceasta de experiența noastră actuală, citiți Tragedia veacurilor de Ellen White la adresa https://greatcontroversyproject.org/.