Sacrificiul [La ce vei renunța pentru a ajunge la oamenii din lume?] - Pastorul Ted Wilson

Mesaje din partea pastorului Ted Wilson 11 noiembrie 2021

Cum a fost săptămâna de rugăciune pentru tine? Sperăm că ai fost binecuvântat și inspirat.

De asemenea, dacă nu ai făcut-o încă, te rugăm să descarci prelegerile speciale pentru această săptămână de pe adventistworld.org.

La finalul acestei săptămâni de rugăciune din acest an, pastorul Ted Wilson ar dori să te invite să participi la darul săptămânii de rugăciune.

Acest dar este colectat anual pentru a finanța activitatea misionară din întreaga lume. A început în 1922, la câțiva ani după încheierea primului Război Mondial. Activitatea Misiunii Mondiale Adventiste s-a extins rapid, dar economiile din Europa și Statele Unite erau în dificultate și au întâmpinat probleme de finanțare.

În timpul Consiliului de toamnă al Comitetului Conferinței Generale care a avut loc pe 20-27 septembrie 1922, în Kansas City, Missouri, delegații au decis să ceară membrilor Bisericii să dăruiască banii de pe o săptămână pentru a acoperi un deficit în buget de un sfert de milion de dolari în acel an.

Ca răspuns, membrii au dăruit mai mult de 350.000 de dolari. De-a lungul anilor, acest dar a continuat, 100% din acesta mergând la misiunea globală de primă linie pentru plantarea bisericilor în părțile neevanghelizate și mai puțin evanghelizate ale lumii.

Economia globală se confruntă astăzi cu o provocare similară. Cu toate acestea, provocarea este și mai mare din cauza creșterii explozive a populației lumii și a apropierii de a doua venire a lui Hristos. Dacă am echivala spiritul de sacrificiu al membrilor noștri din 1922, am întări misiunea de pionierat a Bisericii.

Pastorul Ted a împărtășit un videoclip intitulat „Dăruiește pentru ca ei să poată să meargă.” Întrebarea este următoare: „La ce vei renunța pentru a ajunge la oamenii din lume pentru Iisus?”

Cu aceasta, sacrificiul de sine este provocarea. Acum, că Iisus vine în curând, timpul este scurt. Cu toate acestea, există încă milioane de suflete care așteaptă să fie atinse de evanghelie.

După cum spune cartea – Sfaturi privind administrarea creștină a vieții, „lucrarea lui Dumnezeu — care ar trebui să înainteze cu o forță și cu o eficiență de zece ori mai mare — este împiedicată din cauza unor așa-ziși oameni ai lui Dumnezeu care își însușesc banii ce ar trebui dedicați slujirii Sale. Deși ar trebui să fie puternică, biserica este slabă, fiindcă dragostea care se jertfește pe sine, manifestată de Hristos, nu este întrețesută în viața de zi cu zi. Din pricina faptelor ei, biserica și-a pierdut lumina și a privat pe milioane de oameni de Evanghelia lui Hristos….” (Sfaturi privind administrarea creștină a vieții, p 54). Frați și surori, să aprindem lumina și să ajungem la milioanele care sunt încă în întuneric. Să experimentăm privilegiul și binecuvântarea de a lucra cu Dumnezeu, de a cere împlinirea promisiunilor Sale și de a vedea slava Sa în timp ce face minuni ale harului.

ATENȚIE. Acest mesaj este creat de Conferința Generală în concordanță cu calendarul cu zile speciale al acesteia.

În România Săptămâna de Rugăciune se va desfășura în intervalul 3-11 Decembrie conform cu calendarul cu zile speciale și colecte al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

Descarcă GRATUIT copia revistei Curierul Adventist pe luna decembrie de aici.