O avertizare respinsă
O avertizare respinsă

O avertizare respinsă - Tragedia veacurilor capitolul 21

Articole 28 September 2023

În această săptămână, pastorul Ted Wilson vorbește despre capitolul 21 din Tragedia veacurilor, intitulat „O avertizare respinsă”, în care este analizat conceptul de libertate. Dumnezeu ne-a oferit darul incredibil al alegerii – libertatea de a ne iubi Creatorul și de a-L urma sau de a respinge tot ceea ce este El și de a merge pe drumul nostru. El ne-a dat libertatea de a iubi sau de a urî, de a alege viața sau moartea.

De-a lungul veacurilor, Dumnezeu Și-a trimis mesagerii pentru a proclama calea vieții, încurajându-i pe toți să „își ia crucea” și să-L urmeze. Când William Miller a început să predice mesajul advent, acesta a fost în general acceptat de biserici, deoarece mesajul tindea să îi întărească pe membri în credința lor. Cu toate acestea, în scurt timp, pastorii și liderii religioși ai bisericilor organizate au respins mesajul unei judecăți iminente și al revenirii lui Hristos. Pe măsură ce mesajul profetic a fost respins de aceste biserici, un întuneric spiritual a coborât asupra lor, fiind observat pe scară largă.

Pentru a afla mai multe despre „O avertizare respinsă” și despre modul în care se leagă de experiența noastră actuală, citiți Tragedia veacurilor, de Ellen White, la adresa https://greatcontroversyproject.org/ și însoțiți-ne săptămâna viitoare pentru mai multe detalii.

Articol anterior