Principii de sănătate [Cum ne pot ajuta acestea să avem o viață abundentă?]—Pastorul Ted Wilson

Mesaje din partea pastorului Ted Wilson 10 decembrie 2021

Principii de sănătate pentru o viață abundentă.

#TedWilson #sănătate #viațăAbundentă

În ultimii doi ani, oamenii au devenit mai atenți la sănătate, deoarece pandemia COVID a măturat în întreaga lume.

Dar știm că boala, bolile și moartea fac parte din viața în această lume păcătoasă. Și vom muri cu toții într-o zi.

Cu toate acestea, Isus a spus, așa cum este consemnat în Ioan 10:10— „Hoțul nu vine decât să fure, să înjunghie și să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug.”

De asemenea, Divina Vindecare, p. 17, spune: „Domnul nostru Isus Hristos a venit în această lume spre a sluji neobosit trebuințelor omului. “El a luat asupra Lui neputințele noastre și a purtat bolile noastre” pentru a putea sluji fiecărei nevoi a omenirii. … El a venit să îndepărteze povara bolii, a nefericirii și a păcatului. Era misiunea Sa aceea de a-i reface în mod complet pe oameni; El a venit pentru a le da sănătate, pace și desăvârșire a caracterului. (Divina Vindecare, p 17)

Când Isus a fost pe pământ, El a vindecat multe boli. De asemenea, El le-a dat oamenilor sfaturi despre cum să ducă o viață sănătoasă. Aceste sfaturi sunt date și prin scrierile Sale inspirate.

Când vorbim despre sănătate, trebuie să ne amintim că Dumnezeu ne-a creat ca ființe holistice. Mintea, corpul și spiritul sunt interdependente. Acesta este motivul pentru care ni se spune să stăm departe de substanțe nocive, cum ar fi alcoolul, tutunul, drogurile ilicite și cofeina.

Din păcate, mulți oameni beau băuturi cofeinizate ca o ușurare temporară față de somnolență. Dar nu rezolvă problema oboselii. În schimb, aceasta duce la alte probleme de sănătate, cum ar fi anxietatea, depresia, insomnia, neliniștea, osteoporoza și durerea de cap.

Apa

În loc să bem substanțe nocive, să bem apă proaspătă și pură. Apa reprezintă aproximativ 60 până la 70% din greutatea corporală. Fiecare sistem de organe depinde de ea. Deci, este esențial să bei destulă pe parcursul zilei. Deși cantitatea variază în funcție de compoziția corporală a unei persoane, o regulă bună de urmat este să bei 8 până la 10 pahare pe zi.

Exercițiu

Al doilea este exercițiul. Cel mai bine e să fie făcut în lumina soarelui și în aer curat. Făcând acest lucru, ajută la scăderea riscului de boli coronariene, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială, diabet, cancer și multe altele. De asemenea, ajută la îmbunătățirea sănătății oaselor, a calității somnului, a greutății corporale, a pielii și a altora.

Deși uneori este dificil să încorporăm exerciții fizice în viața noastră ocupată, este important să găsim un tip pe care ne place să îl facem. Apoi, încearcă să o faci în același moment în fiecare zi. Dar este recomandat să te angajezi în cât mai multă mișcare posibil.

Mâncarea

Al treilea lucru este mâncarea. Alimentele pe care introducem în corpul nostru au un impact semnificativ asupra sănătății noastre generale. Biblia încurajează o dietă echilibrată pe bază de plante, compusă din cereale, fructe, nuci, legume și leguminoase.

Pe baza studiilor, o dietă bazată pe plante are ca rezultat următoarele:

  • Vegetarienii au avut un risc cu 24% mai mic de a muri de boli coronariene în comparație cu non-vegetarienii.
  • Un studiu efectuat în Japonia a arătat că femeile care mănâncă carne zilnic au un risc mai mare de 8 și jumătate de a dezvolta cancer de sân decât cele care rareori sau nu mănâncă niciodată carne.
  • Studiile efectuate în Anglia și Germania au arătat că vegetarienii au un risc cu 40% mai mic de a dezvolta cancer în comparație cu consumatorii de carne.
  • Cei care mănâncă „carne albă”, în special pui, au un risc de 3 ori mai mare de a face cancer de colon în comparație cu vegetarienii.

Odihna

Al patrulea lucru este odihna. Medicii recomandă cel puțin 7 până la 9 ore de somn în fiecare noapte. Fără odihnă suficientă, suntem expuși riscului pentru o serie de provocări de sănătate, inclusiv obezitate, diabet, răspuns redus al sistemului imunitar, tulburări de dispoziție, risc mai mare de rănire și afectarea funcției mentale.

În această privință, ar trebui să practicăm odihna săptămânală oferită de Dumnezeu în Sabatul zilei a șaptea. Este un moment special pentru a reîmprospăta și întineri de la munca săptămânală. Prin aceasta, ne închinăm Creatorului nostru și părtășiei cu familia și prietenii.

Încrederea în Dumnezeu

În cele din urmă, să dezvoltăm o relație puternică cu Dumnezeu. „Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre.  Căci jugul Meu este bun, și sarcina Mea este ușoară.” (Matei 11:28-30)

Cu toate acestea, Isus ne-a oferit o cale pentru a obține o viață abundentă aici pe pământ și în viitoarea viață veșnică cu El.

Ca atare, să revendicăm făgăduințele și puterea pe măsură ce practicăm aceste principii de sănătate pe care ni le-a oferit. Pentru mai multe informații, te rugăm să vizitezi adventist.org/health/.

Articolul anterior.